Το «πράσινο φως» για κολύμπι στην πλαζ Αρετσούς στην Καλαμαριά της Θεσσαλονίκης, δίνουν οι αρμόδιες υπηρεσίες της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας μετά τις ενέργειες που κινήθηκαν από τη διοίκηση Δαρδαμανέλη προκειμένου να αρχίσουν και πάλι επισήμως οι έλεγχοι των υδάτων που είχαν σταματήσει από το 2016, με τη σύμφωνη γνώμη της τότε δημοτικής αρχής.

Σύμφωνα με δελτίο Τύπου από τον Δήμο Καλαμαριάς, η Διεύθυνση Υδάτων της Περιφέρειας συνέχισε τις μετρήσεις για λόγους δημόσιας υγείας και βάσει των αποτελεσμάτων από τις μικροβιολογικές αναλύσεις των δειγματοληπτικών ελέγχων, «το νερό εκπληρώνει τους όρους της Κοινής Υπουργικής Απόφασης, συνεπώς μπορεί να χρησιμοποιηθεί ως Ακτή Κολύμβησης».

Στο ίδιο δελτίο Τύπου προστίθεται πως έχει ξεκινήσει η διαδικασία που απαιτείται προκειμένου να εξασφαλιστεί ύστερα από τρία χρόνια η Γαλάζια Σημαία για την πλαζ Αρετσούς, ενώ «για την ώρα έχει γίνει το πρώτο βήμα με τον χαρακτηρισμό της σε λουτρική».

«Δεχθήκαμε πολλές φορές ειρωνικά σχόλια από πολίτες, οι οποίοι δεν πίστευαν ότι υπάρχει δυνατότητα να κάνουν μπάνιο στην παραλία της Καλαμαριάς. Δεν τους αδικώ, εξάλλου βαρέθηκε ο κόσμος να ακούει κενές υποσχέσεις. Είμαι ικανοποιημένος, γιατί μία μία οι εκκρεμότητες κλείνουν. Ήδη, τον Μάιο ενταχθήκαμε εκ νέου στις επίσημες μετρήσεις με ΦΕΚ, η παραλία καθημερινά καθαρίζεται, ογκώδη απορρίμματα συνεχώς απομακρύνονται και ένας, ένας οι στόχοι επιτυγχάνονται. Έχουμε δρόμο μπροστά μας, αλλά είμαστε αποφασισμένοι για τη Γαλάζια σημαία και θα παλέψουμε γι’ αυτή», δήλωσε ο δήμαρχος Γιάννης Δαρδαμανέλης.