Η ανησυχία για την ραγδαία διάδοση της μετάλλαξης Δέλτα του κορωνοϊού, είναι έντονη. Για το λόγο αυτό η Εθνική Επιτροπή Εμβολιασμών εξετάζει το ενδεχόμενο να ξεκινήσουν άμεσα και οι εμβολιασμοί των εφήβων, που σύμφωνα με τα έως τώρα στοιχεία είναι εκείνοι που προσβάλλονται κυρίως από το συγκεκριμένο στέλεχος του ιού.

Η Εθνική Επιτροπή Εμβολιασμών χθες προχώρησε σε ισχυρή σύσταση για τον εμβολιασμό των εφήβων 15 – 17 ετών και όσων πάσχουν από υποκείμενα νοσήματα.

«Η διασπορά του ιού με τη μετάλλαξη Δέλτα θα αφορά, όπως φαίνεται από τα μέχρι σήμερα δεδομένα, κυρίως ανεμβολίαστους, ανοσοκατασταλμένους και τα παιδιά τα οποία δεν έχουν εμβολιαστεί», ανέφερε χαρακτηριστικά κατά την ενημέρωση της περασμένης Δευτέρας, η πρόεδρος της Εθνικής Επιτροπής Εμβολιασμών, κυρία Μαρία Θεοδωρίδου.

Η επιτροπή εμβολιασμών εξετάζει τον εμβολιασμό των εφήβων, ηλικίας άνω των 16 ετών με εμβόλια mRNA, δηλαδή με τα εμβόλια της Pfizer και της Moderna.

Το μέλος της επιτροπής, κ. Γ. Χρούσος, μιλώντας στον ΑΝΤ1 εκτίμησε πως η πλατφόρμα για τον εμβολιασμό των εφήβων ενδέχεται να ανοίξει και μέσα στον Ιούλιο, ώστε να θωρακιστεί και αυτή η κοινωνική ομάδα και να μειωθούν οι πιθανότητες για ένα τέταρτο κύμα πανδημίας από Σεπτέμβριο.

Προς το παρόν πάντως ισχύει η σύσταση προς τους γονείς να εμβολιάσουν τα παιδιά ηλικίας 16 ετών και πάνω και η ισχυρή σύσταση για τον εμβολιασμό των παιδιών με υποκείμενα νοσήματα από 12 ετών και πάνω.