Στο πλαίσιο των παρεμβάσεων που υλοποιεί η Περιφέρεια Αττικής σε σημεία του οδικού δικτύου αρμοδιότητάς της, υψηλής επικινδυνότητας, ξεκίνησαν σήμερα σχετικές εργασίες στην κεντρική νησίδα της οδού Πειραιώς στα Καμίνια.

Πρόκειται για ένα σημείο ιδιαίτερα επικίνδυνο καθώς μόνο την τελευταία πενταετία έχουν καταγραφεί περίπου 100 σοβαρά τροχαία ατυχήματα.

Ειδικότερα με εντολή του Περιφερειάρχη Αττικής  Γ. Πατούλη προς τη Διεύθυνση Διαχείρισης Μητροπολιτικών Υποδομών της Περιφέρειας Αττικής, πριν από περίπου 2 μήνες αποκλείστηκαν τα επικίνδυνα ανοίγματα της κεντρικής νησίδας στην οδό Πειραιώς με στηθαία νερού.

Σήμερα ξεκίνησαν οι παρεμβάσεις προκειμένου να δοθεί μόνιμη και οριστική λύση στο πρόβλημα, οι οποίες προβλέπουν την προέκταση της κεντρικής νησίδας με μόνιμη κατασκευή, με στόχο την ελαχιστοποίηση του κινδύνου ατυχημάτων.

Επισημαίνεται πως ανάλογες παρεμβάσεις έχουν προγραμματιστεί να γίνουν το επόμενο χρονικό διάστημα και σε άλλα επικίνδυνα σημεία του οδικού δικτύου της Αττικής, όπου έχει γίνει καταγραφή.

Ο Περιφερειάρχης Αττικής επισημαίνει σχετικά:

« Καθημερινά αποδεικνύουμε έμπρακτα πως η προστασία της ανθρώπινης ζωής είναι για εμάς, προτεραιότητα και αξία αδιαπραγμάτευτη. Στο πλαίσιο αυτό έχουμε θέσει ως πρώτη και βασική προτεραιότητά μας τη βελτίωση της οδικής ασφάλειας και την άρση επικινδυνοτήτων σε σημεία όπου συμβαίνουν συχνά τροχαία ατυχήματα, με ευρείες και στοχευμένες παρεμβάσεις που θα συνεχιστούν όλο το επόμενο διάστημα».