Υπερήφανος για την προσπάθεια της Εθνικής Ανδρών, δήλωσε ο ομοσπονδιακός τεχνικός, Ρικ Πιτίνο, λίγο μετά το τέλος της αναμέτρησης με τον Καναδά, στην πρεμιέρα του Προολυμπιακού Τουρνουά στη Βικτόρια.

«Στα 45 χρόνια που είμαι προπονητής έχω πει λιγότερες από πέντε φορές πως είμαι υπερήφανος για μια ομάδα μου που έχασε», είπε αρχικά ο έμπειρος τεχνικός και συνέχισε: «Σήμερα είμαι υπερήφανος για την προσπάθειά μας. Κάναμε κάποια λάθη σε κρίσιμα σημεία, τα οποία οδήγησαν σε αλλαγή του μομέντουμ, όμως αυτό συμβαίνει στο μπάσκετ και πρέπει να προχωρήσεις. Παίξαμε για πρώτη φορά με αυτή τη σύνθεση και μάθαμε πολλά από αυτό το παιχνίδι. Τώρα έχουμε το ματς με την Κίνα και ελπίζουμε να έχουμε την ευκαιρία να αντιμετωπίσουμε ξανά τον Καναδά στη διοργάνωση».

Σε ερώτηση για την απουσία του Γιάννη Αντετοκούνμπο, απάντησε: «Είμαστε υπερήφανοι για τον Γιάννη, κάνει σημαντικά πράγματα με το Μιλγουόκι και έχει την ευκαιρία να πάει στους τελικούς του ΝΒΑ. Αν καταφέρουμε να προκριθούμε εδώ, θα έρθει μαζί μας στο Τόκιο».