Σε κινητοποιήσεις προχωρούν τις επόμενες ημέρες οι εργαζόμενοι σε Μετρό, Ηλεκτρικό και λεωφορεία. Στάση εργασίας για την Τετάρτη 7 Ιουλίου προκήρυξαν οι εργαζόμενοι στον ΗΣΑΠ και το Μετρό από τις 21:00 ως τη λήξη της βάρδιας. Η στάση ανακοινώθηκε από το Σωματείο Ηλεκτροδηγών και Λοιπών Εργαζόμενων Κίνησης ΣΤΑ.ΣΥ. και όπως αναφέρεται στη σχετική ανακοίνωση οι εργαζόμενοι διαμαρτύρονται για τις συνθήκες υπό τις οποίες εκτελούνται κάποια δρομολόγια τους καλοκαιρινούς μήνες, καθώς και για τα εξοντωτικά ωράρια εργασίας.

Συγκεκριμένα, σημειώνουν ότι «στην είσοδο του δεύτερου μήνα του καλοκαιριού και ενώ οι θερμοκρασίες περιβάλλοντος είναι πολύ υψηλές, στον Ηλεκτρικό Σιδηρόδρομο δρομολογούνται συρμοί που εκτός των άλλων, δεν λειτουργεί καν το κλιματιστικό στην καμπίνα οδήγησης!!! Καλούνται δηλαδή οι ηλεκτροδηγοί να παραλάβουν τραίνα τα οποία όλη την ημέρα τρέχουν εκτεθειμένα στις υψηλές θερμοκρασίες, επειδή η εταιρεία δεν πρόλαβε να επιδιορθώσει εγκαίρως τα κλιματιστικά τους!!!”.

Επιπλέον επισημαίνουν πως “τα στελέχη που διαχειρίζονται είτε την επισκευή είτε τη δρομολόγηση των τραίνων, αρκούνται στην πραγματοποίηση υποτυπώδους συγκοινωνίας στις Γραμμές 1, 2 & 3”.

“Τα εξοντωτικά επίσης βαρδιολόγια που εφαρμόζονται στη Γραμμή 3 του Μετρό, σε συνδυασμό με την άρνηση της Διοίκησης να ενσκήψει στο πρόβλημα, κωφεύοντας επιδεικτικά, δεν αφήνουν σε εμάς άλλα περιθώρια, αφού η υπομονή μας εξαντλήθηκε”, τονίζουν στην ανακοίνωσή τους.

Στάση εργασίας και στα λεωφορεία

Στάση εργασίας προκήρυξαν και οι εργαζόμενοι στα λεωφορεία. Ειδικότερα, από την Τρίτη 6 Ιουλίου, το Συνδικάτο Εργαζομένων εξήγγειλε 5ωρες στάσεις εργασίας από τις 12:00 ως τις 17:00.

«Αν συνεχιστούν οι διακεκομμένες βάρδιες, θα πραγματοποιηθούν από Τρίτη μέχρι Παρασκευή στάσεις εργασίας μεταξύ 12.00 και 17.00» επισημαίνεται στην ανακοίνωση του Συνδικάτου Εργαζομένων στον ΟΑΣΑ.

Ολόκληρη η ανακοίνωση των εργαζομένων για τη στάση εργασίας στα λεωφορεία:

«Μετά την ΕΚΤΑΚΤΗ συνεδρίαση μας, αποφασίσαμε τα εξής : 1) Έως τη ΔΕΥΤΕΡΑ, 05/07/2021, ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ να ισχύει η απόφαση του Συνδικάτου μας, ότι ΚΑΝΕΙΣ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΣ ΔΕΝ ΘΑ ΕΡΓΑΖΕΤΑΙ ΣΕ ΔΙΑΚΕΚΟΜΜΕΝΗ ΒΑΡΔΙΑ & ΚΑΝΕΝΑ ΔΕΔΟΥΛΕΥΜΕΝΟ ΡΕΠΟ. 2) Από ΤΡΙΤΗ, 06/07/2021 έως και ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ, 09/07/2021 ΣΤΑΣΕΙΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ από 12:00 έως 17:00 ΕΑΝ στον προγραμματισμό της Τρίτης υπάρχουν διακεκομμένες βάρδιες».