Ο γνωστός Αυστριακός λοιμωξιολόγος και διευθυντής της Πανεπιστημιακής Κλινικής για την Εσωτερική Ιατρική του Ίνσμπρουκ Γκίντερ Βάις σε σημερινή συνέντευξή του στο Αυστριακό Πρακτορείο Ειδήσεων (ΑΡΑ)… βλέπει  “καλές πιθανότητες” για φυσιολογικό φθινόπωρο και χειμώνα.

«Με τους εμβολιασμούς κανείς έχει το ατού στο χέρι ότι αυτό θα λειτουργήσει με μεγάλη πιθανότητα», αναφέρει, υποστηρίζοντας ταυτόχρονα προληπτικούς αναμνηστικούς εμβολιασμούς από τον Οκτώβριο για τους ηλικιωμένους και τους χρόνια άρρωστους, των οποίων ο πρώτος εμβολιασμός ήταν πριν από έξι έως εννέα μήνες.

Η δυνατότητα επανεμβολιασμού για αυτή την ομάδα ήδη από το φθινόπωρο «δεν βλάπτει, αλλά έχει πολλά οφέλη», καθώς, με αυτόν τον τρόπο, αυτοί οι άνθρωποι προστατεύονται καλύτερα από σοβαρές ασθένειες κατά την περίοδο του ψύχους, ακόμα και αν ένας τρίτος εμβολιασμός θα μπορούσε να είναι απαραίτητος μόνο μερικούς μήνες αργότερα, επισημαίνει.

Πότε η προστασία εμβολιασμού είναι μικρότερη;
«Όμως η προστασία εμβολιασμού είναι μικρότερη, όσο μεγαλύτερη είναι η ηλικία και όσο χειρότερα λειτουργεί το ανοσοποιητικό σύστημα» και συνεπώς ο ίδιος θα διατηρούσε τη δυνατότητα πρόσβασης σε κέντρα εμβολιασμού τον ερχόμενο χειμώνα, ενώ οι άλλες ομάδες ανθρώπων θα περνούσαν πιθανόν τον χειμώνα καλά και με προστασία, αναφέρει ο διάσημος λοιμωξιολόγος, ο οποίος είναι επίσης, μέλος της συμβουλευτικής ομάδας στο αυστριακό υπουργείο Υγείας.

Σε σχέση με την εξέλιξη της πανδημίας του κορωνοϊού στην Αυστρία, τα υπουργεία Υγείας και Εσωτερικών στη Βιέννη ανέφεραν σήμερα 107 νέες μολύνσεις μέσα στο προηγούμενο εικοσιτετράωρο. Μέχρι σήμερα ο αριθμός των θανάτων στη χώρα από επιπλοκές κορωνοϊού έχει φτάσει τις 10.719. Αυτή τη στιγμή υπάρχουν 119 άνθρωποι που νοσηλεύονται και από αυτούς οι 47 βρίσκονται σε Μονάδες Εντατικής Θεραπείας. Σύμφωνα με τον Οργανισμό για την Υγεία και την Ασφάλεια των Τροφίμων, η «επίπτωση επτά ημερών», δηλαδή ο αριθμός των νέων λοιμώξεων με τον κορωνοϊό τις τελευταίες επτά ημέρες ανά 100.000 κατοίκους, είναι 7,4.