Mε τον Εμιλιάνο Μαρτίνες να αποκρούει τρία πέναλτι, η Αργεντινή επικράτησε 3-2 της Κολομβίας στη «ρώσικη ρουλέτα» και προκρίθηκε στον τελικό του Copa America, όπου την Κυριακή (11/7) θα αντιμετωπίσει τη Βραζιλία.

Σε ένα παιχνίδι με τεράστιες χαμένες ευκαιρίες από τις δύο πλευρές, ο Λαουτάρο Μαρτίνες άνοιξε το σκορ στο 7′, έπειτα από συνεργασία με τον Μέσι.

Οι Κολομβιανοί είχαν δύο δοκάρια, σε προσπάθειες των Μπάριος (36’) και Μίνα (38’), αλλά έφτασαν στην ισοφάριση στο 61′ με τον Λουίς Ντίας.

Στο 74′, κι ενώ ο Ντι Μαρία είχε περάσει και τον τερματοφύλακα της Κολομβίας, ο Λαουτάρο Μαρτίνες έχασε το άχαστο και στο 81′ ο Λιονέλ Μέσι είχε δοκάρι.

Το παιχνίδι οδηγήθηκε στη διαδικασία των πέναλτι, η οποία ανέδειξε ήρωα για τους Αργεντινούς τον Εμιλιάνο Μαρτίνες, ο οποίος απέκρουσε τις εκτελέσεις των Σάντσες, Μίνα και Καρντόνα.

Κολομβία: Οσπίνα, Μουνιός, Μίνα, Σάντσες, Τεσίγιο (46’ Φάμπρα), Κουαδράδο, Μπάριος, Κουέγιαρ (46’ Τσάρα), Λουίς Ντίας, Μπόρε (46’ Καρντόνα), Σαπάτα.

Αργεντινή: Μαρτίνες, Μολίνα (46’ Μοντιέλ), Πετσέλα, Οταμένδι, Ταλιαφίκο, Ντε Πάουλ, Γκουίδο Ροντρίγκες, Λο Σέλσο (57’ Παρέδες), Μέσι, Λαουτάρο Μαρτίνες, Νίκο Γκονζάλες (67’ Ντι Μαρία).

https://www.youtube.com/watch?v=Xk1OwD50xi8