Η Αγγλία έχει σημειώσει «τεράστια βήματα προόδου» τα τελευταία χρόνια και η παρουσία της στον τελικό του Euro 2020 για πρώτη φορά στην ιστορία της θα αποτελούσε «…μια συναρπαστική ευκαιρία για τη νέα ομάδα», όπως τόνισε ο προπονητής των «τριών λιονταριών» Γκάρεθ Σάουθγκεϊτ την Τρίτη (06/07).

Την τελευταία φορά που οι Άγγλοι έφτασαν στον ημιτελικό του Euro 2020, ήταν το 1996 όταν ηττήθηκαν από τη Γερμανία στα πέναλτι, με τον σημερινό προπονητή τους να αστοχεί στο καθοριστικό πέναλτι. Ο ίδιος πάντως δεν θέλησε να προσωποποιήσει τον ημιτελικό  (σήμερα Τετάρτη, 07/07) με τους Δανούς:

«Δεν έχει σημασία το πώς θα νιώσω εγώ. Το ματς αυτό είναι για τους παίκτες, όλο το προσωπικό και τη χώρα μας» τόνισε ο Σάουθγκεϊτ στη συνέντευξη Τύπου ενόψει του ημιτελικού και πρόσθεσε: «Δεν έχουμε τόσο μεγάλη Ιστορία στο ποδόσφαιρο, όσο θέλουμε να πιστεύουμε μερικές φορές όμως αυτοί οι παίκτες έχουν κάνει τεράστια βήματα και ξεπερνούν συνεχώς εμπόδια σε αυτό το τουρνουά. Κι έχουμε άλλη μια ευκαιρία να το κάνουμε αύριο. Δεν έχουμε πάει ποτέ σε έναν τελικό Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος. Μπορούμε να είμαστε οι πρώτοι κι αυτό είναι πραγματικά συναρπαστικό για όλους».

Ο προπονητής των Άγγλων αναφέρθηκε ακόμη στη δυνατότητα της Δανίας να αλλάζει διαρκώς συστήματα κατά τη διάρκεια των αγώνων της, τονίζοντας πως η ομάδα του έχει έξυπνους παίκτες, που μπορούν να προσαρμοστούν σε διαφορετικά συστήματα. «Τα τελευταία τρία χρόνια είμαστε πάντα ευέλικτοι με την τακτική μας προσέγγιση και πρέπει πάντα να προσπαθούμε να επιλέξουμε τη σωστή προσέγγιση.

Η Δανία έχει αλλάξει κατά τη διάρκεια των αγώνων. Έχουν ευελιξία στις επιλογές του και θα πρέπει να το γνωρίζουμε καλά κατά τη διάρκεια του αγώνα. Οι παίκτες μας πάντως, έχουν εμπειρία να αντιμετωπίσουν διαφορετικά συστήματα».