Ευχαριστήριο μήνυμα προς τον υφυπουργό Πολιτικής Προστασίας, Νίκο Χαρδαλιά, και την Πυροσβεστική, για την άμεση κινητοποίηση εναέριων και επίγειων μέσων για την έγκαιρη κατάσβεση της φωτιάς, στη Χίο, έστειλε ο υπουργός Μετανάστευσης, Νότης Μηταράκης.

Ανεξέλεγκτες διαστάσεις πήρε νωρίτερα, το μεσημέρι, το πύρινο μέτωπο στη Χιό, ενώ προληπτικά εκκενώθηκαν τρία χωριά. Πλέον, η φωτιά έχει οριοθετηθεί.

Η πυρκαγιά ήταν ήδη μέσα στον οικισμό Κατάβαση όταν έφθασαν τα πρώτα οχήματα νωρίς το πρωί, με τους κατοίκους να εγκαταλείπουν τα σπίτια τους. Στις 13.00, το πύρινο μέτωπο συνέχιζε να καίει ανεξέλεγκτα, προς τη Σιδηρούντα.

Στο πλαίσιο της κατάσβεσης ένας πυροσβέστης λιποθύμησε από εισπνοή καπνών και μεταφέρθηκε στο Νοσοκομείο Χίου για την παροχή πρώτων βοηθειών.

Σύμφωνα με πληροφορίες, η φωτιά ξεκίνησε μέσα από τον οικισμό Κατάβαση, κάτι που θα διερευνηθεί από τις αρμόδιες υπηρεσίες του Πυροσβεστικού Σώματος, ωστόσο δεν έχουν αναφερθεί ζημιές σε σπίτια, παρά το γεγονός ότι πέρασε μέσα από τις αυλές.