Eθνική εορτή στο Ηνωμένο Βασίλειο, εάν η Αγγλία κατακτήσει το Euro; Είναι ένα αίτημα που έχει συγκεντρώσει πάνω από 300.000 υπογραφές, κάτι που σημαίνει ότι πρέπει να συζητηθεί στο… βρετανικό κοινοβούλιο.

Τα «τρία λιοντάρια» έχουν την ευκαιρία να προσθέσουν άλλο ένα τρόπαιο στη… συλλογή τους, μετά το Παγκόσμιο Κύπελλο του 1966, το οποίο πραγματοποιήθηκε στα γήπεδα της Αγγλίας, πανηγυρίζοντας για πρώτη φορά στην ιστορία τους την κατάκτηση του Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος.

Δείτε εδώ τη ροή υπογραφών στο αίτημα των Άγγλων

«Δεν το έχουμε ξανακάνει ποτέ στη ζωή μας» δήλωσε ο βετεράνος διεθνής Γκάρι Νέβιλ στο ITV. «Είχαμε τόσο πολύ πόνο, τόση απογοήτευση και τώρα πηγαίνουμε στον τελικό. Τις επόμενες ημέρες αυτά τα παιδιά πρέπει να είναι συγκεντρωμένα, αλλά εμείς δεν χρειάζεται. Εθνική εορτή, απολαύστε την» συμπλήρωσε.

Το αίτημα, το οποίο υποβλήθηκε την Πέμπτη, θέλει η Δευτέρα 12η Ιουλίου να γίνει επίσημη αργία και μέσα σε μία ημέρα προσελκύσει 310.000 υπογραφές.

«Τελικά συνέβη. Αμφιβάλλω ότι θα το έβλεπα ξανά στη ζωή μου» είπε έτερος βετεράνος διεθνής, ο Γκάρι Λίνεκερ.

Ο Τζεφ Χαρστ, ήρωας της εθνικής Αγγλίας στον τελικό του 1966, έγραψε: «Φανταστικό. Ουάου! Είμαστε στον τελικό. Υπέροχο παιχνίδι. Μπράβο Αγγλία», προσθέτοντας το hashtag ‘Football’s Coming Home’.

Για να κατακτήσει όμως το τρόπαιο η Αγγλία θα πρέπει να καταβάλει την Ιταλία στον τελικό της Κυριακής, που θα διεξαχθεί στο Γουέμπλεϊ του Λονδίνου.