Ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας Νίκος Χαρδαλιάς προχώρησε το απόγευμα του Σαββάτου  σε έκτακτη ενημέρωση για τις πυρκαγιές σε Αττική και Εύβοια αλλά και σε άλλες περιοχές.

Όπως είπε ο κ. Χαρδαλιάς, είναι “άλλη μια δύσκολη ημέρα” με ανέμους 6, 7 και τοπικά 8 μποφόρ ενώ διαβεβαίωσε πως τόσο η πυροσβεστική όσο και όλες οι αρμόδιες υπηρεσίες παραμένουν σε εγρήγορση.

Για τη μεγάλη πυρκαγιά στα Στύρα Ευβοίας ανέφερε ότι οι ισχυροί άνεμοι την οδήγησαν προς τα νότια και γι’ αυτό υπήρξε εισήγηση για εκκένωση της παραλιακής περιοχής του Νιμπορειού ενώ όσοι βρίσκονταν στην περιοχή ενημερώθηκαν και από το 112 με μήνυμα στα κινητά τους.

Η φωτιά σύμφωνα με τον κ. Χαρδαλιά δεν απειλεί κατοικίες και υποδομές. Πάνω από την περιοχή πετάει με ελικόπτερο ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη Μιχάλης Χρυσοχοΐδης.

Για το πύρινο μέτωπο στον Βαρνάβα Αττικής ανέφερε ότι η εικόνα είναι πολύ βελτιωμένη και υπάρχουν μικρές αναζωπυρώσεις εντός της περιμέτρου. Στο έργο κατάσβεσης επιχειρούν ισχυρές πυροσβεστικές επίγειες δυνάμεις με 7 αεροσκάφη συμπεριλαμβανομένου και το ρωσικό Beriev-200. Στο σημείο βρίσκεται από το μεσημέρι ο κ. Στέφανος Κολοκούρης και επιβλέπει τις επιχειρήσεις κατάσβεσης της πυρκαγιάς.

Όσον αφορά στις πυρκαγιές σε Ελευσίνα και Ασπρόπυργο, ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας ανέφερε ότι καίγεται χαμηλή βλάστηση ενώ νωρίτερα οι πυροσβεστικές δυνάμεις κατάφεραν να αποτρέψουν τις φλόγες να μπουν σε βιομηχανική ζώνη.

Για τη φωτιά στο Βόλο ο κ. Χαρδαλιάς είπε ότι ελέχθηκε μέσα σε μια ώρα.

Πετάει πάνω από τα Στύρα ο Χρυσοχοΐδης

Ανήσυχος εμφανίστηκε για τη φωτιά στα Στύρα που όπως είπε «με τη βοήθεια των ανέμων εξαπλώθηκε νότια» με συνέπεια να εκκενωθεί το Νιμπορειό, «οι κάτοικοι του οποίου ειδοποιήθηκαν και μέσω του 112. Η φωτιά είναι σε εξέλιξη, δεν απειλεί, αυτή τη στιγμή, κατοικίες και υποδομές» τόνισε.

Σύμφωνα με τον υφ. Πολιτικής Προστασίας, ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη Μιχάλης Χρυσοχοΐδης πετάει αυτή την ώρα με ελικόπτερο πάνω από τα Στύρα. «Είναι άλλη μια δύσκολη μέρα με ανέμους ισχύος 6-7 μποφόρ […] Παραμένουμε σε επιφυλακή με όλες μας τις δυνάμεις» σημείωσε καταλήγοντας.