Απίστευτες εικόνες αντίκρυσαν σήμερα το πρωί τουρίστες αλλά και ντόπιοι στη Μύκονο αφού η έλλειψη συντήρησης των αντλιοστασίων αλλά και η σχεδόν ανύπαρκτη επισκευή των δικτύων εφεραν στην επιφάνεια λύματα, με μόνο υπεύθυνο τον Δήμο Μυκόνου και την ΔΕΥΑΜ.

Όσοι θέλησαν να απολαύσουν το μπάνιο τους στην παραλία του Πλατύ Γιαλού, δεν μπορούσαν καθώς με εντολή του λιμεναρχείου Μυκόνου οι ναυαγοσώστες ύψωσαν κόκκινη σημαία, που σημαίνει ότι απαγορεύεται η  κολύμβηση στην συγκεκριμένη θάλασσα αφού τα λύματα δημιούργησαν μία τεράστια κηλίδα στην παραλία.

Κάτοικοι και επιχειρηματίες της περιοχής καταγγέλουν την αδιαφορία και την σχεδόν “εγκληματική” στάση του Δήμου και της ΔΕΥΑΜ αφού υπάρχει σωλήνας τον οποίον τον έχουν σκεπάσει με άμμο και πετάει τα λύματα βαθιά στην θάλασσα.

Στο πλαίσιο του αυτοφώρου ο Πρόεδρος της ΔΕΥΑΜ και ο Προϊστάμενος της Τεχνικής Υπηρεσίας της ΔΕΥΑΜ εμφανίστηκαν αυτοβούλως στο Λιμεναρχείο Μυκόνου.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΤΗΝ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΟΥ ΛΙΜΕΝΑΡΧΕΙΟΥ ΜΥΚΟΝΟΥ

Σε συνέχεια ενημέρωσης για τη θαλάσσια ρύπανση από εκροή αστικών μη επεξεργασμένων λυμάτων που παρουσιάστηκε την 8/7/21 στις περιοχές Μεγάλη Άμμος και Πλατυς Γιαλός νήσου Μυκόνου, λόγω βλάβης αντλιοστασίων που ανήκουν στη ΔΕΥΑ Μυκόνου παρουσιάστηκαν αυθόρμητα στο ΛΧ Μυκόνου και συνελλήφθησαν στο πλαίσιο του αυτοφώρου ο πρόεδρος του Δ.Σ. και ο προϊστάμενος της τεχνικής υπηρεσίας της ΔΕΥΑ Μυκόνου. Η εκροή λυμάτων έπαυσε σε αμφότερες περιοχές, ενώ η πολυσύχναστη παραλία Πλατύς Γιαλός, κατόπιν διαταγής της Λιμενικής Αρχής, σημανθηκε με κόκκινη σημαία από τον ναυαγοσώστη, προκειμένου να αποτραπεί η λήψη θαλάσσιου λουτρού απο λουόμενους.