Ο Περιφερειάρχης Αττικής Γ. Πατούλης  πραγματοποίησε χθες συνάντηση με τον Πρέσβη της Μάλτας  Mr. Joseph Cuschieri.

Η συνάντηση πραγματοποιήθηκε σε συνέχεια και του δείπνου που παρέθεσε ο Γ. Πατούλης πρόσφατα προς τους Πρέσβεις απ΄ όλο τον κόσμο στο «Διόνυσο» με στόχο να  επαναπροσδιοριστεί η τουριστική ταυτότητα της Αττικής και να ενισχυθεί η εξωστρέφεια της.

Στο επίκεντρο της συζήτησης βρέθηκε ο στρατηγικός σχεδιασμός της Περιφέρειας Αττικής για την ανάδειξη των συγκριτικών πλεονεκτημάτων της τα οποία με συγκεκριμένα βήματα μπορούν να την αναδείξουν ως πόλο έλξης επισκεπτών όλο το χρόνο.

Ο κ. Joseph Cuschieri κατά τη διάρκεια της συνάντησης, η οποία πραγματοποιήθηκε στην πρεσβεία της Μάλτας παρουσία του Εκτελεστικού Γραμματέα της Περιφέρειας Αττικής Γ. Σελίμη και στελεχών της Πρεσβείας, υπογράμμισε ότι πρόκειται για την πρώτη επίσκεψη Περιφερειάρχη στην Πρεσβεία.

Ο κ. Joseph Cuschieri, αφού ευχαρίστησε τον κ. Πατούλη για το δείπνο και την σχετική πρωτοβουλία που ανέλαβε, πρόσθεσε ότι κατά τη διάρκεια της ομιλίας του διαπίστωσε ότι υπάρχουν πολλές ευκαιρίες συνεργασίας και υλοποίησης κοινών στόχων.

Ο κ. Πατούλης ευχαρίστησε τον Πρέσβη της Μάλτας και υπογράμμισε ότι η θερμή ανταπόκριση του ίδιου, όπως και πολλών συναδέλφων του στο κάλεσμα του στη σκιά της Ακρόπολης, επιβεβαιώνει ότι η στρατηγική επιλογή του ως Περιφερειάρχη να αναδείξει την Αττική ως μια ασφαλή Περιφέρεια πολιτισμού, τουρισμού, υγείας και ευεξίας, είναι προς τη σωστή κατεύθυνση.

Οι δύο πλευρές διατύπωσαν τη βούληση να ενισχυθούν οι διμερείς σχέσεις Ελλάδας-Μάλτας σε επίπεδο τοπικών αρχών με στόχο τη δρομολόγηση συνεργασιών σε τομείς με αναπτυξιακό πρόσημο, όπως είναι ο θεματικός τουρισμός με έμφαση στον τουρισμό Υγείας, το περιβάλλον-κυρίως σε ό,τι αφορά τα ζητήματα διαχείρισης των στερεών αποβλήτων, τη γαλάζια οικονομία, τη ψηφιακή διακυβέρνηση, τη ηλεκτροκίνηση και γενικότερα το σχεδιασμό για έξυπνες πόλεις. Επιπλέον ο Γ. Πατούλης επισήμανε ότι στόχος του είναι να αναδείξει αυτά τα συγκριτικά πλεονεκτήματα και μέσων των θέσεων που έχει ως Πρόεδρος του Ιατρικού Συλλόγου Αθηνών και του Ελληνικού Συμβουλίου Τουρισμού Υγείας (ΕΛ.Ι.ΤΟΥΡ​.)

«Εστιάζουμε στην ενίσχυση της εξωστρέφειας της Αττικής αναδεικνύοντας τα συγκριτικά της πλεονεκτήματα, με στόχο να την καταστήσουμε 12μηνο ασφαλή τουριστικό προορισμό» ανέφερε ο Περιφερειάρχης  και πρόσθεσε πως σ΄ αυτή την κατεύθυνση η διοίκηση της Περιφέρειας εκτός από τα εμβληματικά έργα υποδομής που υλοποιεί, όπως είναι η ανάπλαση του Φαληρικού Μετώπου, αλλά και τις δράσεις που υλοποιεί στους τομείς της υγείας και της παιδείας, εστιάζει και στην ανάδειξη των νησιών της Αττικής, καθώς και των τοπικών προϊόντων της.

«Μας ενδιαφέρει να ανταλλάξουμε γνώσεις και εμπειρίες σε επίπεδο τοπικής διακυβέρνησης. Όπως έχει διαπιστωθεί στην πράξη σε άλλες χώρες της Ευρώπης προϋπόθεση για την ανάπτυξη των κρατών είναι να εφαρμοστεί η επιτελικότητα του κεντρικού κράτους, μέσα από την αποκέντρωση αρμοδιοτήτων και πόρων προς την Τοπική Αυτοδιοίκηση», επισήμανε ο Γ. Πατούλης και πρόσθεσε ότι οι δράσεις εξωστρέφειας της Περιφέρειας Αττικής θα συνεχιστούν με μεγαλύτερη ένταση το επόμενο διάστημα.

Στο πλαίσιο της περαιτέρω ενίσχυσης των σχέσεων των δύο χωρών, ο κ. Joseph Cuschieri  προσκάλεσε τον Περιφερειάρχη στην Μάλτα  με στόχο την ανταλλαγή τεχνογνωσίας και βέλτιστων πρακτικών.