Όλη η Ιταλία στηρίζει την Squadra Azzurra ενόψει του τελικού του Euro με αντίπαλο την Εθνική Αγγλίας απόψε στο Γουέμπλεϊ.

Ο Ιταλός πρόεδρος της Δημοκρατίας Σέρτζιο Ματαρέλα μεταβαίνει στο Λονδίνο για να παρακολουθήσει από κοντά τον αγώνα. Παράλληλα, στο στάδιο θα βρίσκονται περίπου 6.000 Ιταλοί οι οποίοι ζουν μόνιμα στην Μεγάλη Βρετανία και τουλάχιστον 1.500 που θα ταξιδέψουν στο Ηνωμένο Βασίλειο μόνον για λίγες ώρες, για να εμψυχώσουν την Εθνική τους.

Πλήρωσαν το εισιτήριο 800 ευρώ από το αεροδρόμιο θα μεταφερθούν κατευθείαν στο Γουέμπλεϊ και όταν επιστρέψουν στην Ιταλία θα πρέπει να μείνουν επί πέντε ημέρες σε καραντίνα.

Στην Ρώμη στήθηκαν «χωριά των φιλάθλων», με γιγαντοθόνες, στην Πλατεία του Λαού και στην οδό των Φόρι Ιμπεριάλι, της αρχαίας αγοράς η οποία οδηγεί στο Κολοσσαίο. Για να μπουν, όμως, οι φίλαθλοι πρέπει πρώτα να κάνουν ηλεκτρονική κράτηση.

Θα καταβληθεί προσπάθεια με στόχο να αποφευχθούν, όσο γίνεται περισσότερο οι συνωστισμοί, λόγω του κινδύνου νέων μολύνσεων κορονοϊού. Στην Αιώνια Πόλη, χίλιοι αστυνομικοί και καραμπινιέροι θα προσπαθήσουν να εγγυηθούν την τήρηση των αποστάσεων ασφαλείας.

Όσο για την αθλητική, καθαρά, παράμετρο, οι Azzurri υπόσχονται ότι, όπως πάντα, θα εξαντλήσουν κάθε απόθεμα ενέργειας, φαντασίας και αντοχής. Ελπίζουν να τους φέρει γούρι και ο Λεονάρντο Σπινατσόλα. Παρά τον τραυματισμό του και την εγχείριση στην οποία υποβλήθηκε πριν λίγες ημέρες θέλησε να είναι παρών στο Λονδίνο, για να εμψυχώσει τους φίλους και συναδέλφους του και να φωνάξει -μαζί με όλους τους συμπατριώτες του- «Forza Italia».

ΠΗΓΗ: ΑΠΕ