Ένας χρόνος έχει περάσει από την ημέρα που η Ιωάννα Παλιοσπύρου δέχτηκε επίθεση με βιτριόλι στην Καλλιθέα, όταν πήγαινε στη δουλειά της. Από τότε ανεβαίνει τον δικό της “Γολγοθά” με συνεχείς θεραπείες και χειρουργικές επεμβάσεις. Αυτή την περίοδο βρίσκεται στη Γαλλία, σε ένα ειδικό κέντρο αποκατάστασης των εγκαυμάτων. Παρά τις δυσκολίες που περνά και τον αγώνα της, παραδίδει μαθήματα δύναμης και ανθρωπιάς. Η ίδια μίλησε στον ALPHA για τη συμπαράσταση του κόσμου αλλά και για το ότι η ίδια προσφέρει τη βοήθειά της σε ανθρώπους που αντιμετωπίζουν προβλήματα υγείας και μη.

“Έχουν υπάρξει περιπτώσεις κυρίως με νέα κορίτσια ή συνομήλικές μου να ταυτίζονται και να νιώθουν περισσότερο οικεία να επικοινωνήσουν μαζί μου για να συζητήσουμε διάφορα θέματα από το να μιλήσουν σε κάποιον άνθρωπο της οικογένειάς τους ίσως. Πιστεύω πως αυτό συμβαίνει γιατί μας ενώνει ο πόνος και έτσι υπάρχει αλληλοκατανόηση”. τονίζει η Ιωάννα και προσθέτει:”Μιλάω κάθε μέρα με πάρα πολλούς ανθρώπους που θέλουν να επικοινωνήσουν μαζί μου για να με στηρίξουν και για να μου ευχηθούν γρήγορη ανάρρωση. Ανάμεσά τους υπάρχουν πολλοί που έχουν και οι ίδιοι προβλήματα υγείας ή και προβλήματα με την ψυχολογία τους. Υπάρχουν περιπτώσεις που την περίοδο που έδινα τη μάχη για τη ζωή μου στο νοσοκομείο κάποιοι άλλοι άνθρωποι έπαιρναν δύναμη και κουράγιο από τον αγώνα μου, όπως μου είπαν, για να αντιμετωπίσουν δικά τους προβλήματα υγείας και μη”.

 

Όπως υποστηρίζει η Ιωάννα, “θεωρώ χρέος κάποιου όταν έχει βιώσει μια τέτοια επίθεση να βοηθήσει και να στηρίξει με όποιον τρόπο μπορεί άλλους συνανθρώπους του που θα βρεθούν δυστυχώς σε ανάλογη κατάσταση. Είτε συμβουλευτικά, είτε ψυχολογικά είτε δίνοντας ελπίδα μόνο με ένα χαμόγελο. Έχω βρεθεί στη θέση τους και καταλαβαίνω ίσως λίγο περισσότερο πώς το βιώνουν και τι χρειάζονται χωρίς καν να το ζητήσουν. Μακάρι να με αξιώσει ο Θεός και θα το κάνω με μεγάλη μου χαρά”.