Συνεχείς  είναι οι συσκέψεις που πραγματοποιούνται στο Μέγαρο Μαξίμου για τους υποχρεωτικούς εμβολιασμούς κατά του κορωνοϊού σε συγκεκριμένες επαγγελματικές ομάδες με στόχο να χτιστεί το τείχος ανοσίας και να μπει φρένο στη μετάλλαξη Δέλτα.

Σύμφωνα με πληροφορίες  υπάρχουν σκέψεις για τηλεοπτικό μήνυμα προς τους πολίτες από τον Κυριάκο Μητσοτάκη. Σύμφωνα με τον σχεδιασμό, πρώτοι θα εμβολιαστούν οι εργαζόμενοι στις δομές φιλοξενίας ηλικιωμένων. Στα τέλη Αυγούστου σειρά θα πάρουν οι υγειονομικοί ενώ όσοι αρνηθούν να εμβολιαστούν αναμένεται να μετακινηθούν πιθανότατα σε άλλες υπηρεσίες, στις οποίες δεν θα απαιτείται η επαφή τους με τους ασθενείς ή το κοινό. Ανάλογα με τα επιδημιολογικά δεδομένα που θα υπάρχουν εκείνη την περίοδο, θα εξεταστεί το ενδεχόμενο το μέτρο της υποχρεωτικότητας να διευρυνθεί και σε άλλους επαγγελματικούς κλάδους. Ήδη συζητείται να ισχύσει για τους εκπαιδευτικούς, τους στρατιωτικούς και τους εργαζόμενους στα μέσα μαζικής μεταφοράς.

Στο Μαξίμου επικρατεί συγκρατημένη αισιοδοξία για την αύξηση του ποσοστού του εμβολιασμού, γεγονός το οποίο αποτυπώνεται από τα ραντεβού που κλείνουν οι πολίτες. Άλλωστε η προσέλευση στα εμβολιαστικά κέντρα αποτελεί το μόνο μέτρο που μπορεί να σταματήσει την ταχύτατη διασπορά της μετάλλαξης Δέλτα. Οι εμβολιασμοί, αν και παρουσίασαν κάμψη το προηγούμενο διάστημα, εξακολουθούν να παραμένουν σταθερά πάνω από τις 90 χιλιάδες, ενώ και οι μικρότερες ηλικίες αρχίζουν να ανταποκρίνονται. Ο στόχος που έχει θέσει ο πρωθυπουργός προκειμένου να δημιουργηθεί ένα ισχυρό τείχος ανοσίας είναι να έχει εμβολιαστεί το επόμενο δίμηνο το 70% με 75% του πληθυσμού.