Ένα άκρως συγκινητικό μήνυμα προς τους γιατρούς και τους νοσηλευτές, που επί ενάμιση χρόνο δίνουν καθημερινές απίστευτες «μάχες» εναντίον του κορονοϊού, έστειλε ο αρχηγός της Εθνικής Ιταλίας, Τζόρτζιο Κιελίνι, αφιερώνοντας το τρόπαιο που κατέκτησαν οι «ατζούρι» στο Euro 2020 στους πραγματικούς ήρωες της ζωής, το υγειονομικό προσωπικό της χώρας.

«Το αποτέλεσμα είναι απλά ένα κομμάτι του παιχνιδιού, όμως, αυτό το αποτέλεσμα, αυτή η νίκη, αυτά τα δάκρυα χαράς, είναι όλα αφιερωμένα σε εσάς. Γράψαμε ιστορία. Τα πρόσωπα των γυναικών, των ανδρών, των νεαρών παιδιών, όλων όσοι έσωσαν ζωές στην πανδημία, των γιατρών… Εσείς μας δώσατε ώθηση, εσείς βοηθήσατε, εσείς τραγουδήσατε μαζί μας.

Σας ευχαριστούμε όλους γιατί σε αυτό το απίστευτο ταξίδι, σας είχαμε στην ψυχή μας. Στα μάτια και στην καρδιά μας βλέπαμε εσάς. Τον πόνο όσων υπέφεραν, τις προσπάθειες όσων γονάτισαν από την πανδημία, την επιθυμία για ζωή…» έγραψε ο άσος της Γιουβέντους σε μία σπουδαία και πολύ συγκινητική ανάρτησή του στα social media.