Απαλλαγμένος από το άγχος και τη μεγάλη ταλαιπωρία που πέρασε, μέχρι να εξασφαλίσει το εισιτήριο για το Τόκιο, ο Λευτέρης Πετρούνιας είναι έτοιμος για ακόμη ένα χρυσό μετάλλιο στους Ολυμπιακούς Αγώνες. Ο άρχοντας των κρίκων, εξασφάλισε την πρόκριση, ξεπερνώντας τα όριά του και τις κακουχίες που του είχαν συμβεί και πλέον η διοργάνωση στο Τόκιο μοιάζει με… προπόνηση.

Ο Λευτέρης Πετρούνιας μίλησε στο Αθηναϊκό Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων για τη μεγαλύτερη γιορτή του αθλητισμού. Για ακόμη μία φορά έθεσε τους στόχους ψηλά και όπως είπε θα ταξιδέψει στο Τόκιο για το back to back!

Ο χρυσός Ολυμπιονίκης του Ρίο εξήρε τη συμβολή της συζύγου του, Βασιλικής Μιλλούση και μίλησε για τη ρουτίνα του, που τον κάνει να νιώθει μεγάλη σιγουριά.

Αναλυτικά η συνέντευξη του Λευτέρη Πετρούνια στο ΑΠΕ

 -Λευτέρη οι Ολυμπιακοί Αγώνες πλησιάζουν. Τι σκέφτεσαι για την γιορτή του Τόκιο;

«Το μόνο που σκέφτομαι είναι να πάμε δυνατά για το επόμενο χρυσό μετάλλιο. Νομίζω ότι μετά τον αγώνα στην Ντόχα μπορώ πλέον να το πω. Δεν είναι τόσο τολμηρή δήλωση. Νιώθω ευγνώμων και ευλογημένος που κατάφερα να προκριθώ, μετά από όλο αυτό τον Γολγοθά και πάμε στο Τόκιο να το φέρουμε πίσω Back to back»!

-Σε μία συνέντευξή σου στο Αθηναϊκό Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων είχες δηλώσει ότι «η Βασιλική Μιλλούση είναι η δύναμη μου και χάρη στη γυναίκα μου θα κάνω new high score και θα πάρω την πρόκριση». Τώρα που τα κατάφερες ενόψει Ολυμπιακών Αγώνων τι μπορούμε να περιμένουμε; 

«Δεν ξέρω πόσο πάνω από το 15.500 μπορεί να πάει. Σίγουρα αν οι κριτές δεν φοβηθούν να γράψουν λίγες μειώσεις και γράψουν ακριβώς ό,τι δουν, μπορεί να πάει και πιο πάνω. Ακόμα και το πρόγραμμα στη Ντόχα δεν είχε 80 εκατοστά μείωση, είχε ακόμα λιγότερη. Θα προσπαθήσω να τους αποδείξω με την εμφάνισή μου ότι αξίζουν να βάλουν κάτι παραπάνω. Σίγουρα η σύζυγός μου και τα παιδιά μου είναι η δύναμή μου. Η Βασιλική ούσα αθλήτρια, πρωταθλήτρια, υπερπρωταθλήτρια έχει προσφέρει την στήριξή της στην οικογένειά μου και σ΄ εμένα. Ηταν και είναι τόσο καιρό δίπλα μου σαν βράχος. Τις οφείλω ένα πολύ μεγάλο λόγο που βρίσκομαι εδώ».

-Διαισθάνομαι ότι το βάρος όλο, έφυγε από πάνω σου με την εξασφάλιση της πρόκρισης. Τώρα πας στο Τόκιο για να ευχαριστηθείς τους Αγώνες; 

«Βέβαια, αυτό είναι ξεκάθαρο. Είναι δύσκολο να δίνεις συνέχεια το 100%. Το 15,33 και πάνω είναι δύσκολο να το κάνεις όποια στιγμή σου πουν. Δύο φορές πιο δύσκολο όταν παίρνει αναβολή, τρεις φορές πιο δύσκολο όταν παίρνει κι άλλη αναβολή και τέσσερις φορές πιο δύσκολο όταν ξέρεις ότι αυτό θα σου φέρει την πρόκριση ή θα πας στο σπιτι σου. Τώρα το μόνο που μένει είναι να κάνω μια καλή προπόνηση στον προκριματικό και μία πολύ καλή προπόνηση στον τελικό και να πάω… διακοπές!»

-Εκπέμπεις μια σιγουριά, πως η επιτυχία είναι… μονόδρομος!

«Αυτό που κάνουμε στην ενόργανη γυμναστική είναι ρουτίνα. Αυτή την ρουτίνα την έχω επαναλάβει πάρα πολλές φορές. Από την στιγμή που έχω φτάσει σε ένα σημείο να μπορώ να κάνω εύκολα τη ρουτίνα μου και από την στιγμή που μπορώ να διαχειριστώ  το άγχος μου. Αυτός ο συνδυασμός μου εμπνέει αυτή την σιγουριά».

-Ενα από τα κατορθώματά σου, είναι η αγάπη που σου δείχνει ο κόσμος. Τι μήνυμα θα ήθελες να στείλεις σε όλους αυτούς που σε υποστηρίζουν και περιμένουν να δουν τους αγώνες σου;

«Είμαι ευγνώμων που ο κόσμος έχει αγκαλιάσει την προσπάθειά μου. Δεν μπορώ να πω ότι το περιμενα. Ηταν έκπληξη και για μένα και θεωρώ πως ένα κομμάτι της προσπάθειάς μου, είναι η χώρα μου και οπι Ελληνες που πιστεύουν σε μένα. Μόνο ένα ευχαριστώ μπορώ να πω και το λιγότερο που μπορώ να κάνω είναι να φέρω αλλο ένα Ολυμπιακό μετάλλιο».

-Οι δυσκολίες που πέρασες και η αναβολή των Αγώνων, τώρα που έχουν τελειώσει λειτούργησαν ευεργετικά;

«Οι δυσκολίες σίγουρα όχι γιατί δοκίμασα τα όριά μου…»

-Λένε όμως, ότι όταν νομίζεις πως φτάνεις στα όρια σου και τα ξεπερνάς, τότε καταλαβαίνεις ότι δεν ήταν τα… όρια σου.

«Αυτό είναι αλήθεια, γιατί αποδείχθηκε ότι δεν ήταν αυτά τα όριά μου. Την άντεξα αυτή την πίεση, αλλά σίγουρα με δυσκόλεψε πολύ ψυχολογικά αυτή η διαδικασία. Είμαι πολύ χαρούμενος και όπως λένε ότι δεν σε σκοτώνει σε κάνει πιο δυνατό Από όλο αυτό έχω βγει πιο δυνατός. Μετά από αυτό που πέρασα, όλα τα άλλα μου φαίνονται… παιχνιδάκι!»