Δείτε σε ζωντανή μετάδοση την εξειδίκευση των ανακοινώσεων του Πρωθυπουργού για την υποχρεωτικότητα του εμβολιασμού και το πλαίσιο λειτουργίας των χώρων ψυχαγωγίας από τους Υπουργούς, Υγείας Βασίλη Κικίλια, Ανάπτυξης και Επενδύσεων Άδωνι Γεωργιάδη και Ψηφιακής Διακυβέρνησης Κυριάκο Πιερρακάκη.

Παίρνοντας τον λόγο πρώτος ο υπουργός Υγείας, Βασίλης Κικίλιας είπε ότι τη Δευτέρα μετά από πολύ καιρό ξεπεράσαμε τις 100 εισαγωγές σε νοσοκομεία. Για τον εμβολιασμό είπε ότι θα είναι υποχρεωτικός σε όλες τις μονάδες φροντίδας ευπαθών ομάδων και θα πρέπει να έχουν εμβολιαστεί όλοι οι εργαζόμενοι.

«Όποιος δεν έχει εμβολιαστεί θα απέχει από την εργασία του άνευ αποδοχών. Υποχρεωτικός ο εμβολιασμός και όσων διαμένουν εκεί», ανέφερε.

Όσον αφορά τα πρόστιμα σε περίπτωση μη συμμόρφωσης, ο υπουργός Υγείας ανέφερε ότι αυτά θα είναι 50.000 ευρώ και σε περίπτωση υποτροπής 200.000 ευρώ.

Υποχρεωτικός επίσης ο εμβολιασμός σε όλες τις δομές υγείας. Έως την 1/09 όλο το προσωπικό θα πρέπει να έχει κάνει την πρώτη δόση. Ο υπουργός Υγείας συνέστησε σε όλους να σπεύσουν να εμβολιαστούν.

Στη συνέχεια ο υπουργός Ανάπτυξης Άδωνις Γεωργιάδης εξήγησε την αλλαγή των μέτρων που θα ίσχυαν αρχικά, καθώς όπως είπε άλλαξαν τα επιδημιολογικά δεδομένα.

Ειδικότερα, έως 31 Αυγούστου θα επιτρέπονται μόνο καθήμενοι πελάτες σε όλα τα νυχτερινά κέντρα.

Από τις 16 Ιουλίου τα εστιατόρια, οι κινηματογράφοι και θέατρα μόνο για εμβολιασμένους με 85% κάλυψη. Οι ιδιοκτήτες των επιχειρήσεων σε υπαίθρια ψυχαγωγία μπορούν να επιλέξουν είτε αμιγή είτε μεικτή λειτουργία.