Η ατμόσφαιρα στην Αγγλία είναι ακόμα μουδιασμένη, όχι μόνο λόγω της ποδοφαιρικής ήττας της ομάδας από την αντίστοιχη ομάδα της Ιταλίας αλλά και εξαιτίας των πολλών ρατσιστικών επιθέσεων κατά ορισμένων παικτών στα κοινωνικά δίκτυα.

To βρετανικό γυναικείο μουσικό συγκρότημα «Little Mix» έστειλε ένα ηχηρό μήνυμα στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης για τους μαύρους παίκτες της Εθνικής, Τζέιντον Σάντσο, Μάρκους Ράσφορντ και Μπουκάγιο Σάκα, που έγιναν στόχοι ρατσιστικής σχολίων μετά την ήττα της ομάδας από την Ιταλία.

Η τραγουδίστρια Λι-Αν Πίνοκ έγραψε στο λογαριασμό του συγκροτήματος στο Twitter:

«”Μπορείτε να ζήσετε εδώ αλλά ήσυχα.
Μπορείτε να εργαστείτε εδώ αλλά όχι όλοι.
Μπορείτε να μιλάτε στο τραπέζι αλλά όχι πολύ δυνατά.
Μπορείτε να παίξετε για εμάς αλλά δεν μπορείτε να χάνετε”.
Κυρίες και κύριοι, σας παρουσιάζω τη άσχημη πλευρά των βρετανικών απόψεων. Στεκόμαστε δίπλα σας».

Aμέσως μετά ακολούθησαν μηνύματα συμπαράστασης από επωνύμους και πολλούς θαυμαστές τους.

Ακόμα η Λι-Αν δημοσίευσε και στην προσωπική της σελίδα στο Instagram την συμπαράστασή της στους παίκτες.

Για «φρικτή» ρατσιστική κακοποίηση των Άγγλων παικτών, έκανε λόγο ο Βρετανός πρωθυπουργός, Μπόρις Τζόνσον, ενώ και το Μπάκιγχαμ δια στόματος του πρίγκιπα Ουίλιαμ, έκανε λόγο για «αρρωστημένη συμπεριφορά».

Μία ημέρα μετά τον αγώνα, το Twitter αποκάλυψε ότι είχε αφαιρέσει πάνω από 1.000 ρατσιστικά σχόλια. Η εταιρεία, η οποία δέχτηκε κριτική για την αποτυχία της να ενεργήσει γρήγορα δεσμεύτηκε να συνεχίσει καθώς χαρακτήρισε αυτή τη συμπεριφορά «απαράδεκτη».

Ακόμα αρκετές εμφανίσεις από την επερχόμενη περιοδεία του κωμικού ηθοποιoύ Άντριου Λόρενς ακυρώθηκαν καθώς ορισμένοι χώροι αρνούνται να τον φιλοξενήσουν λόγω των ρατσιστικών σχολίων του στο Twitter.