Ο προπονητής της Γαλατάσαραϊ, Φατίχ Τερίμ, κράτησε ψηλά τους τόνους κατά την επιστροφή της ομάδας του στην Κωνσταντινούπολη, καθώς δεν επιτράπηκε η είσοδος στη χώρα στην αποστολή του συλλόγου, λόγω άρνησης στην υποβολή τεστ αντί-Covid.

Ο Τούρκος τεχνικός έκανε λόγο για συμπεριφορά μη φιλική κι εστίασε στη διαφορετική αντιμετώπιση που είχε η αποστολή της «Τσι Μπομ» συγκριτικά με τουρίστες που έρχονταν στην Ελλάδα.

«Η Γαλατασαράι είναι σύλλογος που γνωρίζει πολύ καλά τους διεθνείς κανόνες. Είχαμε κάνει όλοι τεστ πριν από 24 ώρες, από χθες το πρωί (Κυριακή). Πήγαμε όλοι με τα απαραίτητα έγγραφα που αποδεικνύουν ότι έχουμε υποβληθεί σε τεστ. Μας είχαν ενημερώσει ότι θα κάναμε ένα γρήγορο τεστ όταν προσγειωθούμε.

Είπαμε ότι υπάρχουν άνθρωποι που φεύγουν, τουρίστες που περνάνε χωρίς να κάνουν αυτό το τεστ. “Για όλους το ίδιο συμβαίνει”, ήταν η απάντησή τους. Όμως υπήρξαν άτομα που τους επέτρεπαν να φύγουν χωρίς να κάνουν αυτό το τεστ», ανέφερε ο Τερίμ.

Και συνέχισε: «Από εκείνη τη στιγμή, υπήρχε μόνο ένα πράγμα που έπρεπε να κάνουμε. Να επιστρέψουμε πίσω. Οι φιλικοί αγώνες είναι με φίλους, όμως η συμπεριφορά αυτή δεν ήταν καθόλου φιλική.

Από τη στιγμή που πήραμε την απόφαση να επιστρέψουμε, ενδιαφέρθηκε ο πρόεδρός μας, ο υπουργός εξωτερικών, ο υπουργός αθλητισμού, ο γενικός διευθυντής μας και ο γενικός πρόξενός μας. Μας κάλεσε πολλές φορές ο Υπουργός εξωτερικών και ο Πρόεδρός μας δεν έχασε ποτέ το ενδιαφέρον».

Και κατέληξε ο πολύπειρος προπονητής: «Ζήτησαν τα διαβατήριά μας. Όταν ρωτήσαμε, είπαν ότι θα μας απελάσουν. Επιμείναμε ότι δεν θα δώσουμε τα διαβατήριά μας. Πέρασαν 4 ώρες. Έπρεπε να μείνουμε εκεί. Δεν υπήρχε νερό και μετά μας έδωσαν.

Το συγκεκριμένο περιστατικό δεν το βλέπω ως κάτι που αφορά τη Γαλατασαράι. Είναι προφανές αυτό. Θα προσπαθήσουμε να δώσουμε ένα φιλικό στην Κωνσταντινούπολη. Είχαμε να δώσουμε ένα φιλικό και φύγαμε. Θα καλύψουμε εδώ αυτό το παιχνίδι.

Πηγαίνουμε στην Ελλάδα κάθε χρόνο και θα πάμε ξανά. Κανείς δεν έχει όμως την τουρκική φιλοξενία. Κανείς δεν μπορεί να μας φέρεται με αυτόν τον τρόπο. Κανένας! Θα ήθελα να ευχαριστήσω όλους όσους μας προστάτευσαν, ειδικά τον Πρόεδρό μας».