Στην επίθεση πέρασε ο πρόεδρος της Ρεάλ Μαδρίτης, Φλορεντίνο Πέρεθ, μετά τη δημοσιοποίηση απαξιωτικών χαρακτηρισμών στους οποίους φέρεται να προέβη στο παρελθόν για τους Ίκερ Κασίγιας και Ραούλ Γκονζάλεθ.

Στα επίμαχα αποσπάσματα, που περιλαμβάνονται σε βιβλίο που πρόκειται να κυκλοφορήσει τις επόμενες ημέρες και ήρθαν στο φως της δημοσιότητας από την εφημερίδα El Confidential, ο πρόεδρος της Ρεάλ Μαδρίτης φέρεται να χαρακτηρίζει ως «… τα δύο μεγαλύτερα λάθη κι απάτες» τους δύο θρύλους του συλλόγου.

Σε γραπτή δήλωσή του, ο Πέρεθ υποστηρίζει ότι οι φράσεις αυτές απομονώθηκαν από ευρύτερη συζήτηση με τον συγγραφέα του βιβλίου, Χοσέ Αντόνιο Αμπεγιάν, ο οποίος ηχογράφησε κρυφά τη συγκεκριμένη συζήτηση.

Ο πρόεδρος της Ρεάλ συνδέει τη δημοσιοποίηση των αναφορών του με το ρόλο του στο εγχείρημα της European Super League και προαναγγέλλει νομικές ενέργειες.

Η δήλωση Πέρεθ:

«Δεδομένων των ειδήσεων που μεταδόθηκαν από την “El Confidential”, στις οποίες συγκεντρώνονται φράσεις που μου αποδίδονται, θεωρώ απαραίτητο να αποσαφηνίσω ότι:

  • Οι αναπαραγόμενες φράσεις ειπώθηκαν σε συζητήσεις που ηχογραφήθηκαν κρυφά από τον κ. Χοσέ Αντόνιο Αμπεγιάν, ο οποίος προσπάθησε ανεπιτυχώς για χρόνια να τις πουλήσει. Προκαλεί έκπληξη το ότι τώρα, παρά το διάστημα που έχει περάσει, η εφημερίδα “El Confidential” τις δημοσιεύει.
  • Είναι φράσεις από συζητήσεις που απομονώνονται από το γενικότερο πλαίσιο στο οποίο έγιναν.
  • Το να αναπαράγονται τώρα, μετά από τόσα χρόνια από τότε που έγιναν οι συζητήσεις, καταλαβαίνω ότι οφείλεται στη συμμετοχή μου ως ένας από τους υποστηρικτές της Super League.

Το ζήτημα είναι στα χέρια των δικηγόρων μου, που εξετάζουν τις πιθανές ενέργειες».