Επτά μέλη του προσωπικού ενός ξενοδοχείου στην πόλη Χαμαμάτσου, στο οποίο διαμένουν 31 μέλη της Ολυμπιακής αποστολής της Βραζιλίας, βρέθηκαν θετικά στον κορονοϊό, όπως ανακοίνωσε τοπικός αξιωματούχος. Αν και οι Βραζιλιάνοι αθλητές και συνοδοί (μεταξύ αυτών η ομάδα τζούντο της χώρας) διαμένουν σε συνθήκες «φούσκας» και δεν έρχονται σε επαφή με άλλους ενοίκους, το γεγονός αυτό οξύνει τους φόβους ότι οι Ολυμπιακοί Αγώνες ενδέχεται να δημιουργήσουν τοπικές συρροές κρουσμάτων στην Ιαπωνία. Ειδικοί έχουν προειδοποιήσει ότι οι «φούσκες» δεν είναι απολύτως «στεγανές», κυρίως λόγω της κινητικότητας του προσωπικού, κάτι που μπορεί να «τινάξει στον αέρα» τα πολύ αυστηρά μέτρα προστασίας που έχει λάβει η ιαπωνική κυβέρνηση και οι διοργανωτές των Αγώνων.

Αρκετές ξένες αποστολές έχουν αρχίσει να φτάνουν στην Ιαπωνία, προκειμένου να εγκλιματιστούν στις συνθήκες, και έχουν ήδη βρεθεί κρούσματα κορονοϊού μεταξύ τους, ενώ η ομάδα ράγκμπι της Νότιας Αφρικής (συνολικά 21 άτομα) αναγκάστηκε να μπει σε καραντίνα, καθώς άπαντες θεωρήθηκαν στενές επαφές τρίτου ατόμου που επέβαινε στην ίδια πτήση και βρέθηκε θετικό.

Την ίδια στιγμή, η Ολυμπιακή Ομάδα Προσφύγων αναγκάστηκε να αναβάλει το ταξίδι της για την Ιαπωνία, όπως ανακοίνωσε η ΔΟΕ, καθώς ένας αξιωματούχος βρέθηκε θετικός στο Κατάρ, όπου προετοιμάζονταν οι περισσότεροι αθλητές. Κανονικά θα μεταβούν στο Τόκιο μόνο δύο αθλητές κι ένας προπονητής που προετοιμάζονταν σε διαφορετικό μέρος, σύμφωνα με την ανακοίνωση της Διεθνούς Ολυμπιακής Επιτροπής.