Η κομητεία του Λος Άντζελες θα επιβάλλει και πάλι αυτό το Σαββατοκύριακο την υποχρεωτική χρήση της μάσκας, καθώς οι αξιωματούχοι στον τομέα της δημόσιας υγείας δίνουν μάχη μετά από μία ανησυχητική αύξηση των κρουσμάτων μόλυνσης από την COVID-19, που συνδέεται με το παραλλαγμένο στέλεχος Δέλτα που παρουσιάζει υψηλή μετάδοση.

Η αναφερόμενη κομητεία, έχει πληθυσμό 10 εκατομμυρίων κατοίκων και είναι η δεύτερη μεγαλύτερη πόλη στις ΗΠΑ, ενώ είναι μία από αρκετές πόλεις που συνέστησαν ή κατέστησαν υποχρεωτική τη χρήση μάσκας και την εφαρμογή άλλων περιοριστικών μέτρων κατά της πανδημίας, καθώς τα περιστατικά των μολύνσεων έχουν αυξηθεί σε ανησυχητικά επίπεδα και σε αρκετές περιοχές των ΗΠΑ.

«Απαιτούμε τη χρήση μάσκας για όλους, όταν βρίσκονται σε εσωτερικούς χώρους και σε δημόσιες εκδηλώσεις και επιχειρήσεις, άσχετα από την κατάσταση εμβολιασμού τους, ώστε να μπορούμε να σταματήσουμε το υψηλό επίπεδο μετάδοσης των κρουσμάτων που βλέπουμε», έγραψε χθες στο Twitter η τοπική υπηρεσία δημόσιας υγείας της κομητείας.

Η επιβολή των περιορισμών θα αρχίσει ένα λεπτό πριν από τα μεσάνυχτα του Σαββάτου, σύμφωνα με την ίδια υπηρεσία.

Η ανακοίνωση γίνεται έπειτα από έξι συνεχόμενες ημέρες κατά τις οποίες, περισσότερα από 1.000 νέα κρούσματα μόλυνσης από COVID-19 αναφέρθηκαν στην Κομητεία του Λος Άντζελες, με περίπου 400 νοσηλείες μέχρι την Τετάρτη, αυξημένες κατά 275 σε σύγκριση με την προηγούμενη εβδομάδα.

Εννέα νέοι θάνατοι από την COVID-19 αναφέρθηκαν μόνο την Τετάρτη.

Χθες, Πέμπτη, η Κομητεία του Σακραμέντο στην Καλιφόρνια συνέστησε στους κατοίκους της να φορούν μάσκες προσώπου σε εσωτερικούς χώρους, ακόμη και όσοι έχουν εμβολιαστεί.

Το Όστιν στο Τέξας, συνέστησε χθες, Πέμπτη, στους ανθρώπους που δεν έχουν εμβολιαστεί να φορούν μάσκες και να αποφύγουν τα ταξίδια, τις συναντήσεις σε εσωτερικούς χώρους, τα γεύματα σε εστιατόρια, αλλά και τα ψώνια στα μαγαζιά, ώστε να μειώσουν τον κίνδυνο έκθεσής τους στην COVID-19.

Νωρίτερα μέσα στην εβδομάδα, η Κομητεία Γιόλο στην Καλιφόρνια συνέστησε επίσης τις μάσκες προσώπου σε εσωτερικούς χώρους, ενώ και στο Σπρίνγκφιλτ του Μισούρι, μαθητές και δάσκαλοι είναι υποχρεωμένοι να φορούν μάσκες στη διάρκεια των καλοκαιρινών προγραμμάτων διδασκαλίας.

«Η δραστική αύξηση των περιστατικών μόλυνσης είναι ανησυχητική, όπως επίσης και ο αριθμός των ανθρώπων που επιλέγουν να μην εμβολιάζονται» δήλωσε χθες, Πέμπτη, η Ολίβια Κασίριε αξιωματούχος των υπηρεσιών δημόσιας υγείας στην Κομητεία του Σακραμέντο, ανακοινώνοντας τις συστάσεις των νέων περιορισμών.

Τα στοιχεία από τα Κέντρα Ελέγχου και Πρόληψης των Ασθενειών στις ΗΠΑ δείχνουν υψηλά επίπεδα μετάδοσης του κορονοϊού σε πολυάριθμες πολιτείες, συμπεριλαμβανομένου του Μισούρι, του Μισισίπι, της Φλόριντα, της Νεβάδα και της Γιούτα.

Στην επικράτεια των ΗΠΑ, οι αξιωματούχοι του τομέα της υγείας παροτρύνουν τους κατοίκους που δεν έχουν εμβολιαστεί, να εμβολιαστούν. Τα εμβόλια έχουν εγκριθεί και είναι διαθέσιμα σε όλους τους ανθρώπους, ηλικίας από 12 ετών.

«Η καλύτερη προστασία μας κατά της COVID-19 εξακολουθεί να είναι το εμβόλιο» δήλωσε η Κασίριε. «Παροτρύνουμε όλους τους κατοίκους για τους οποίους αυτό επιτρέπεται, να εμβολιαστούν, ώστε να προστατέψουν τους εαυτούς τους, τις οικογένειες και τους φίλους τους».