Μέχρι το τέλος Σεπτεμβρίου πρόκειται να έχουν εκδοθεί οι υπουργικές αποφάσεις που σχετίζονται με το νέο νόμο για τα εργασιακά, ενώ προχωρά η προεργασία για την ψηφιακή κάρτα εργασίας και τη νέα Ανεξάρτητη Αρχή Επιθεώρησης Εργασίας, επισήμανε ο υπουργός Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων Κωστής Χατζηδάκης, στη διαδικτυακή συνεδρίαση του διοικητικού συμβουλίου του Εμποροβιομηχανικού Επιμελητηρίου Θεσσαλονίκης (ΕΒΕΘ).

Όπως αναφέρει σε σημερινή του ανακοίνωση το ΕΒΕΘ, ο κ. Χατζηδάκης κατά την τοποθέτησή του επισήμανε ότι γνώμονας της μεταρρύθμισης του εργατικού δικαίου ήταν και το τι ισχύει στις προηγμένες ευρωπαϊκές χώρες, ενώ για την τηλεργασία σημείωσε ότι η Υπουργική Απόφαση, που θα εξειδικεύει ορισμένα ζητήματα που έθεσε ο καινούργιος νόμος, αναμένεται να εκδοθεί μέχρι το τέλος Ιουλίου.

Προανήγγειλε δε, ότι με επόμενη νομοθετική παρέμβαση θα αναδομηθεί ο ΟΑΕΔ, θα αναβαθμιστεί ουσιαστικά η κατάρτιση και θα εισαχθεί η διάσταση της πιστοποίησης.

Στη διαδικτυακή συνεδρίαση συμμετείχε και η γενική γραμματέας του υπουργείου Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων Άννα Στρατινάκη.