Ο πατέρας της 20χρονης Καρολάιν Κράουτς που δολοφονήθηκε τον περασμένο Μάιο μέσα στο σπίτι της στα Γλυκά Νερά από τον 32χρονο σύζυγό της, Μπάμπη Αναγνωστόπουλο, σε ένα έγκλημα που σόκαρε το πανελλήνιο, μίλησε στην Daily Mail.

Ο Ντέιβιντ Κράουτς που πλέον καλείται μαζί με την σύζυγό του να μεγαλώνουν τη μικρή Λυδία, την κόρη της άτυχης Καρολάιν, αναφέρει μεταξύ άλλων στην βρετανική εφημερίδα πως η παρουσία του παιδιού στην Αλόννησο είναι η μόνη παρηγοριά για την οικογένειά του, ωστόσο δεν κρύβει την έντονη ανησυχία του για το μέλλον του παιδιού.

«Δεν είμαι νέος, όλοι μας είμαστε θνητοί. Έχω μια βαθιά ανησυχία ότι μπορεί να μην είμαι σε θέση να παράσχω στη Λυδία εκείνα τα χρόνια που μπορεί να χρειαστεί τη μεγαλύτερη υποστήριξη. Ο μοναδικός μου στόχος αυτή τη στιγμή είναι να δώσω την καλύτερη δυνατή ζωή στο παιδί της υπέροχης κόρης μου», αναφέρει.

«Η αλληλεπίδραση της Σούζαν με τη Λυδία είναι μοναδική», λέει ο 78χρονος πατέρας της Καρολάιν. «Τη φροντίζει όπως έκανε και με την Καρολάιν όταν εκείνη ήταν μωρό. Παίζει μαζί της όταν είναι ξύπνια και είναι σε επιφυλακή όταν ακούει τον παραμικρό ήχο, στη διάρκεια του ύπνου της. Όλο μας το νοικοκυριό είναι επικεντρωμένο στη Λυδία. Όλοι ξυπνάμε από τις 6:30 το πρωί, ώστε η Σούζαν να πάει πρώτα στον τάφο της Καρολάιν και να επιστρέψει για να προετοιμάσει το φαγητό της Λυδίας. Μας δίνει ενέργεια και μας τονώνει να την ακούμε να γελάει», συμπληρώνει.

Την ίδια ώρα, ο πατέρας της 20χρονης αναφέρθηκε και στις σχέσεις που έχει πλέον η οικογένειά του με τους γονείς του 32χρονου πιλότου.

«Έχουμε καλή σχέση με τους γονείς του Μπάμπη, ιδιαίτερα με τη μητέρα του. Τηλεφωνεί σχεδόν κάθε μέρα και ρωτάει για τη Λυδία και, φυσικά, είναι αρκετά ελεύθερη να την επισκεφθεί όποτε θέλει. Ωστόσο, την γνωρίζουν στο νησί και τα συναισθήματα όλων είναι ακόμη έντονα και ανάμεικτα. Δεν φταίει, αλλά φαίνεται να κουβαλά τις αμαρτίες του γιου της».

Μιλώντας για τις στιγμές που ακολούθησαν, όταν ο ίδιος και η σύζυγός του, Σούζαν έμαθαν για τη δολοφονία της κόρης τους, είπε: «Είχαμε μόλις τελειώσει το πρωινό μας, όταν άρχισαν να μας χτυπούν τη δυνατά τη μπροστινή πόρτα του σπιτιού. Πολλοί από τους Έλληνες φίλους μας είχαν έρθει και ήταν πολύ λυπημένοι. Στην αρχή ήταν δύσκολο να καταλάβουμε τι έλεγαν, αλλά τελικά τα κατανοήσαμε. Ήταν σαν ένα παγωμένο χέρι να είχε φτάσει στο στήθος μου και να άρπαξε ην καρδιά μου. Έκτοτε ήμουν σχεδόν παράλυτος. Η Σούζαν κανόνισε αμέσως να πάει στην Αθήνα και εγώ έμεινα εδώ με τον αδερφό της. Θυμάμαι ακόμη έναν τεράστιο άντρα να κάθεται απέναντί μου, να τρέχουν δάκρυα από το πρόσωπό του και να λέει «Μπάσταρδοι, μπάσταρδοι». Τότε νομίζαμε πως η Καρολάιν δολοφονήθηκε από ληστές».

Παράλληλα, ο πατέρας της Καρολάιν αναφέρθηκε και στα όσα έρχονται στη δημοσιότητα αναφορικά με το κίνητρο της δολοφονίας από τον Μπάμπη Αναγνωστόπουλο: «Δεν κάνω εικασίες, είναι δουλειά της αστυνομίας. Θέλω δικαιοσύνη για την όμορφη κόρη μου που δολοφονήθηκε με την πιο άνανδρη πράξη. Ήξερε ότι δεν μπορούσε να την αντιμετωπίσει σωματικά. Ήταν νέα, γυμνασμένη και ικανή kick boxer, οπότε πήρε την κάρτα μνήμης από το εσωτερικό σύστημα CCTV και την έπνιξε ενώ κοιμόταν. Φαντάζομαι ότι θα περάσει καλά εξηγώντας το αυτό στους συγκρατούμενούς του στις φυλακές Κορυδαλλού, που φημολογείται ότι είναι από τις χειρότερες της Ευρώπης».

«Είχα δηλώσει πως θα του έσπαγα το κεφάλι και θα αναλάμβανα τις συνέπειες, αν ήξερα τότε ότι ήταν ο δολοφόνος της κόρης μου. Ακόμη αισθάνομαι το ίδιο. Είναι στιγμές που καταλαβαίνεις αυτούς που παίρνουν τον νόμο στα χέρια τους», συνέχισε.

Ο Ντέιβιντ Κράουτς αναφέρθηκε και στις νομικές κινήσεις που έχουν κάνει, ώστε να ανακτήσουν τις 60.000 ευρώ που είχαν δώσει στην Καρολάιν για το οικόπεδο που θα αγόραζαν με τον 32χρονο, ώστε να χτίσουν ένα σπίτι.

«Η Σούζαν πούλησε κάποια γη που είχε κληρονομήσει από τους γονείς της στις Φιλιππίνες και εγώ εκκαθάρισα ορισμένες επενδύσεις που κατείχα. Στο τέλος Ιανουαρίου, ο καθένας μας μετέφερε 30.000 ευρώ στον τραπεζικό λογαριασμό της Καρολάιν. Το οικόπεδο αγοράστηκε και με μεγάλη μας έκπληξη μετά το θάνατό της, διαπιστώσαμε ότι η γη είχε καταχωρηθεί μόνο στο όνομα του Μπάμπη. Προς το παρόν, κάνουμε νομικές ενέργειες ώστε να καταχωριστεί αυτή η γη στο όνομα της Λυδίας» σημείωσε.