Ο επιχειρηματικός κόσμος της Μυκόνου βρίσκεται σε κατάσταση σοκ μετά τον αιφνιδιασμό των ανακοινώσεων για το μίνι lockdown.

Λίγη ώρα μετά τις ανακοινώσεις τα τηλέφωνα πήραν φωτιά, καθώς άρχισαν οι ακυρώσεις κρατήσεων, αλλά και οι επικοινωνίες με τουριστικά γραφεία και πελάτες από το εξωτερικό που ζητούσαν πληροφορίες.

Στις 6 το απόγευμα, με βάση τα νέα μέτρα η μουσική σταμάτησε σε όλα τα καταστήματα, ενώ στη 1 μετά τα μεσάνυχτα σταμάτησε τελείως η κυκλοφορία.

Η κυβέρνηση παρακολουθεί την εξέλιξη των επιδημιολογικών δεδομένων και σύμφωνα με κυβερνητικά στελέχη όπου προκύπτει η ανάγκη με βάση τους επιδημιολογικούς δείκτες θα γίνεται εφαρμογή μέτρων τοπικού χαρακτήρα.
Σύμφωνα με το ρεπορτάζ του ΣΚΑΪ τα μέτρα θα έχουν  απολύτως τοπικά κριτήρια ανάλογα με την περίπτωση από ένα πακέτο επιλογών το οποίο έχει ήδη διαμορφωθεί.

Οι επιλογές που έχει η κυβέρνηση από αυτό το πακέτο:

  • Απαγόρευση κυκλοφορίας μετά τα μεσάνυχτα
  • «Σιωπητήριο» στη μουσική
  • Περιορισμός ατόμων ανά τραπέζι στην εστίαση
  • Αναστολή εκδηλώσεων, πανηγυριών, θρησκευτικών λειτουργιών
  • Μάσκες παντού και σε εξωτερικούς χώρους

Πέραν της Μυκόνου, οι αρχές παρακολουθούν στενά τις εξελίξεις και σε άλλα νησιά τα οποία έχουν μεγάλο αριθμό κρουσμάτων, όπως η Πάρος, η Κρήτη, η Σαντορίνη και η Ίος.

Δείτε το ρεπορτάζ του ΣΚΑΪ

 

Η είδηση της επιβολής μίνι lockdown στη Μύκονο μετά τα αυξημένα κρούσματα έκανε το γύρο του κόσμου

Η Ελλάδα απαγόρευσε τη μουσική σε εστιατόρια και μπαρ και επέβαλε νυχτερινή απαγόρευση κυκλοφορίας στη Μύκονο το δημοφιλές νησί διακοπών μετά από την αύξηση των νέων κρουσμάτων κορωνοϊού σε αυτό, γράφει το Reuters.

«COVID-19: Η Μύκονος απαγορεύει τη μουσική σε μπαρ και εστιατόρια και ξεκινά τη νυχτερινή απαγόρευση μετά από αύξηση στα κρούσματα» είναι ο τίτλος του skynews.