Στο Προεδρικό Μέγαρο υποδέχθηκε τον πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη, η Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Κατερίνα Σακελλαροπούλου, όπου μίλησαν κυρίως για την εξέλιξη της πανδημίας στη χώρα μας και για την επιτακτική ανάγκη εμβολιασμού του πληθυσμού.

Η Πρόεδρος της Δημοκρατίας απηύθυνε έκκληση στους ανεμβολίαστους, λέγοντας πως αν δεν πείθονται από τους ειδικούς και τους επιστήμονες για την ανάγκη εμβολιασμού τους, ας ακούσουν όσους νόσησαν και πέρασαν με δύσκολα συμπτώματα τον κορωνοϊό.

Με το άρθρο 25, παράγραφο 4 του Συντάγματος απάντησε ο πρωθυπουργός στον διάλογο που είχε μπροστά στις κάμερες με την Κατερίνα Σακελλαροπούλου στους αντιεμβολιαστές οι οποίοι πολλές φορές επικαλούνται τον Καταστατικό Χάρτη της χώρας. «Tο Kράτος δικαιούται να αξιώνει από όλους τους πολίτες την εκπλήρωση του χρέους της κοινωνικής και εθνικής αλληλεγγύης» είπε ο Κυριάκος Μητσοτάκης.

«Καθώς αύριο γιορτάζουμε την αποκατάσταση της Δημοκρατίας ήθελα να θυμηθώ ένα άρθρο του καταστατικού μας χάρτη το οποίο συχνά το αμελούμε. Είναι το άρθρο 25 παράγραφος 4, μάλιστα θέλω να τη διαβάσω για να είμαι απολύτως ακριβής όπου στο Σύνταγμά μας προβλέπουμε ότι το Κράτος δικαιούται να αξιώνει από όλους τους πολίτες την εκπλήρωση του χρέους της κοινωνικής και εθνικής αλληλεγγύης. Θεωρώ ότι το άρθρο αυτό είναι σήμερα περισσότερο επίκαιρο παρά ποτέ. Αυτό αξιώνουμε από τους συμπολίτες μας, το χρέος της κοινωνικής και εθνικής αλληλεγγύης. Η αντιμετώπιση της πανδημίας είναι η μάχη της γενιάς μας, θα την κερδίσουμε. Αλλά πρέπει να την κερδίσουμε αναλαμβάνοντας όλοι οι πολίτες την ευθύνη που τους αναλογεί απέναντι στον εαυτό τους, στις οικογένειές τους και στο κοινωνικό σύνολο» τόνισε χαρακτηριστικά.