Σε εξέλιξη βρίσκονται οι έρευνες για τον εντοπισμό ενός άνδρα και μίας γυναίκας, που από χθες το απόγευμα αγνοούνται στη θαλάσσια περιοχή νότια του Ηρακλείου κοντά στην Μονή Κουδουμά, όταν λόγω θαλασσοταραχής ανετράπη η βάρκα στην οποία επέβαιναν και βρέθηκαν στη θάλασσα. Παρά τις προσπάθειες, τόσο του Λιμενικού με πλωτά σκάφη, όσο και εναέριας συνεργασίας με αεροσκάφος της Πολεμικής Αεροπορίας, μέχρι αργά το βράδυ δεν κατέστη δυνατή η ανεύρεση τους.

Πρόκειται για ζευγάρι από χωριό του Ηρακλείου, το οποίο ζει και δραστηριοποιείται στο εξωτερικό και βρισκόταν στην περιοχή για διακοπές. Στο πλαίσιο αυτό νοίκιασαν μία βάρκα πέντε μέτρων ανοιχτού τύπου και, όπως δηλώθηκε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ, ανοίχτηκαν στη θάλασσα παρά τον άνεμο 5 έως 6 μποφόρ που έπνεε στην περιοχή, με αποτέλεσμα να υπάρχει έντονος κυματισμός. Η βάρκα ανετράπη και το ζευγάρι χάθηκε στο νερό. Πολίτες αλλά και μοναχοί της Μονής Κουδουμά, διέκριναν την αναποδογυρισμένη βάρκα, οπότε και κινητοποιήθηκαν οι αρχές και στήθηκε επιχείρηση εντοπισμού των δύο αγνοουμένων. Μέχρι αυτή την ώρα οι έρευνες συνεχίζονται από αέρος και θάλασσας, ενώ λιμενικοί βρίσκονται κατά μήκος της ακτογραμμής της ευρύτερης περιοχής, ελέγχοντας μήπως και εντοπίσουν τους αγνοούμενους στα αβαθή.

Την ίδια ώρα νεκρός εντοπίστηκε ο αλλοδαπός που αγνοούνταν στην Αμμουδάρα Ηρακλείου.  Σύμφωνα με πληροφορίες από τον λιμενικό σταθμό Λινοπεράματος, πρόκειται για αλλοδαπό τουρίστα που ήταν κωφάλαλος. Ο άτυχος άνδρας παρασύρθηκε χθες από τα θαλάσσια ρεύματα λόγω της ταραχώδους θάλασσας, και παρά τις προσπάθειες του ναυαγοσώστη, χάθηκε στα ανοιχτά. Μέχρι αργά το βράδυ, παρά τις προσπάθειες εντοπισμού του από λιμενικούς, δύτες αλλά και ιδιώτες, δεν είχε καταστεί δυνατός ο εντοπισμός του. Σήμερα το πρωί, η σορός του αλλοδαπού τουρίστα εθεάθη να επιπλέει στα αβαθή της ίδιας περιοχής, από όπου και ανασύρθηκε και μεταφέρθηκε στο Βενιζέλειο νοσοκομείο.

πηγή ΑΠΕ-ΜΠΕ