Οι αστυνομικοί της Υποδιεύθυνσης Αστυνομίας Μυκόνου έχουν αναπτύξει οξυμένη ακοή, όραση, και οδηγικές ικανότητες  για να εντοπίζουν τα κορονοπάρτι που στήνονται σε διάφορες βίλες του νησιού των ανέμων.

Σύμφωνα με ρεπορτάζ του ΣΚΑΙ, οι διοργανωτές των κορονοπάρτι στη Μύκονο εξασφαλίζουν δωρεάν μεταφορά με κλειστά φορτηγάκια στους πλούσιους ξένους πελάτες τους. Οι αστυνομικοί τα ακολουθούν προκειμένου να εντοπίσουν τις βίλες διεξαγωγής τους, ενώ έχουν αναπτύξει καλή… ακοή για να ακούσουν τη δυνατή μουσική που προέρχεται από αυτές.

Τις περισσότερες φορές τρώνε πόρτα όταν χτυπούν τα κουδούνια καθώς κανείς δεν τους ανοίγει. Την επόμενη μέρα επισκέπτονται τις συγκεκριμένες οικίες και μέσω των ρολογιών της ΔΕΗ, εντοπίζουν τους ιδιοκτήτες, επικοινωνούν μαζί τους και στη συνέχεια φθάνουν στον ενοικιαστή μέσω του εγγράφου μίσθωσης με το αντίτιμο που κατέβαλαν. Από εκεί και έπειτα προβαίνουν στη βεβαίωση του προστίμου.

Μύκονος: Τι συνέβη όμως τις τελευταίες 5 ημέρες – Πόσα τέτοια πάρτι εντοπίστηκαν

Κορονοπάρτι σε 9 βίλες της Μυκόνου, εντόπισαν τα στελέχη της Υποδιεύθυνσης Αστυνομίας Μυκόνου, το τελευταίο πενθήμερο, τα 6, το περασμένο Σαββατοκύριακο. Στα πάρτι συμμετείχαν από 50 έως και 400 άτομα. Επιβλήθηκαν έξι πρόστιμα των 50.000 ευρώ και τρία για διατάραξη κοινής ησυχίας.

Το «κόλπο» με… Μεξικάνο ενοικιαστή
Την ίδια ώρα οι αρμόδιοι αξιωματικοί έχουν διαπιστώσει το «κόλπο» που χρησιμοποιούν οι διοργανωτές για να υπάρχει δυσκολία στην εφαρμογή του νόμου και την βεβαίωση του προστίμου. Παρότι εντοπίζονται οι ιδιοκτήτες, όταν οι αστυνομικοί φθάνουν στους ενοικιαστές, εκείνοι επικαλούνται και αποδεικνύουν πως δεν μπόρεσαν να πάνε στις βίλες που νοίκιασαν αλλά πήγε ένας… φίλος τους. Ουσιαστικά οι διοργανωτές των κορονοπάρτι χρησιμοποιούν «αχυράνθρωπους» για να αποφεύγουν τις συνέπειες του νόμου και τα υψηλά πρόστιμα. Υπήρξε περίπτωση που εντοπίστηκε ο ιδιοκτήτης, αλλά ο ενοικιαστής ήταν… Μεξικάνος και βρισκόταν στη χώρα του, δηλαδή ο διοργανωτής είχε χρησιμοποιήσει «μεσάζοντα» προκειμένου να διοργανώσει το πάρτι και να ξεφύγει παράλληλα από ενδεχόμενη σύλληψη και πρόστιμο.