Καθοριστικό βήμα για την πρόκριση στον τελικό των 25μ σπορ πιστόλι των Ολυμπιακών Αγώνων, έκανε η Αννα Κορακάκη, η οποία ήταν εξαιρετική στον προκριματικό της γύρο, καταλαμβάνοντας τη 2η θέση και από τα τρία γκρουπ των προκριματικών.

Η Ελληνίδα Ολυμπιονίκης, πραγματοποίησε πολύ καλή εμφάνιση και με επίδοση 294/300 στις βολές ακριβείας, που της χάρισε τη 2η θέση, έχει μπροστά της ακόμη έναν προκριματικό γύρο για την πρόκριση στον τελικό.

Η συμμετοχή της στον τελικό, θα κριθεί αύριο μετά τον προκριματικό γύρο rapid, αλλά η Αννα Κορακάκη δείχνει ότι είναι σε πολύ καλή αγωνιστική κατάσταση και θα επιδιώξει να υπερασπιστεί το χρυσό μετάλλιο που κατέκτησε το 2016, στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Ρίο.

Την ίδια ώρα, στην πρώτη παρουσία τους σε Ολυμπιακούς Αγώνες Μαρία Κυρίδου και Χριστίνα Μπούρμπου κατέλαβαν την 5η θέση στον τελικό της δικώπου, με χρόνο 6:57.11.

Οι Ελληνίδες πρωταθλήτριες τα είχαν δώσει όλα στον ημιτελικό της Τετάρτης και αν και είχαν τον δεύτερο καλύτερο χρόνο από τα πληρώματα του τελικού δεν κατάφεραν να πλασαριστούν στις τρεις πρώτες θέσεις και ν’ ανέβουν στο βάθρο.