Ο αρχιεκτελεστής της 17Ν Δημήτρης Κουφοντίνας,σύμφωνα με το MEGA έχει υποβάλει αίτημα για υφ’ όρον απόλυση  καθώς έχει συμπληρώσει 19 χρόνια στη φυλακή,

Ο Δημήτρης Κουφοντίνας έχει καταδικασθεί 11 φορές ισόβια για πράξεις της τρομοκρατικής οργάνωσης. Σύμφωνα με το ρεπορτάζ, και οι υπόλοιποι, Αλέξανδρος Γιωτόπουλος, Σάββας Ξηρός και Βασίλης Τζωρτζάτος, που είναι στη φυλακή έχουν το ίδιο δικαίωμα. Αίτημα για αποφυλάκιση μπορούν να καταθέσουν όλα τα μέλη της τρομοκρατικής οργάνωσης 17 Νοέμβρη, πλην του Χριστόδουλου Ξηρού, ο οποίος λόγω της απόδρασης του 2014 δεν έχει αυτό το δικαίωμα.

Υπενθυμίζεται ότι τον περασμένο Μάρτιο, ο Κουφοντίνας είχε κάνει απεργία πείνας, ζητώντας να μεταφερθεί στο κελί του στον Κορυδαλλό. Τελικά το αίτημά του δεν έγινε δεκτό και μεταφέρθηκε στις φυλακές Δομοκού.

Να σημειωθεί, ότι νωρίτερα έγινε γνωστό ότι αποφυλακίστηκε με όρους, την Πέμπτη, ο Ηρακλής Κωστάρης, μέλος της 17 Νοέμβρη, ο οποίος, σύμφωνα με τη δικογραφία, δολοφόνησε τον Παύλο Μπακογιάννη. Ο Κωστάρης είχε καταδικαστεί σε ισόβια κάθειρξη και 23 χρόνια, έχοντας λάβει μέρος και σε αρκετές άλλες κακουργηματικές ενέργειες της «17Ν» -μεταξύ άλλων και σε ληστεία. Ο Ηρακλής Κωστάρης είχε καταδικαστεί σε ισόβια κάθειρξη και 23 χρόνια.