Δύσκολη αναμένεται να είναι η νύχτα για τους πυροσβέστες που επιχειρούν στην ευρύτερη περιοχή της Αχαΐας, όπου από νωρίς το μεσημέρι μαίνεται μεγάλη πυρκαγιά.

Μετά τη δύση του ηλίου όλα τα εναέρια μέσα έπαψαν να συμβάλουν στην μεγάλη πυρκαγιά που οδήγησε στην εκκένωση 4 χωριών.

Κλειστές η νέα και η παλαιά εθνική οδός Πατρών – Κορίνθου

Κλειστά εξακολουθούν να παραμένουν τμήματα της νέας και της παλαιάς εθνικής οδού Πατρών – Κορίνθου, στην Αχαΐα, λόγω της φωτιάς στην περιοχή της Αιγιάλειας. Ειδικότερα, σύμφωνα με την Αστυνομία, τόσο η νέα, όσο και η παλαιά εθνική οδός Πατρών – Κορίνθου είναι κλειστές από το ύψος του Δρεπάνου, έως τον Ελαιώνα. Διακόπηκε επίσης, σύμφωνα με την Αστυνομία, η κυκλοφορία των οχημάτων στην γέφυρα Ρίου – Αντιρρίου και συγκεκριμένα στο ρεύμα προς Πάτρα, λόγω της φωτιάς στην περιοχή της Ζήριας.

Κάηκαν πάνω από 20 σπίτια στη Ζήρια
Τουλάχιστον 20 σπίτια τύλιξαν οι φλόγες στη περιοχή Ζήρια Αχαΐας, σύμφωνα με τον πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου Αιγιαλείας, Γιώργο Ντίνο που μίλησε για τη μεγάλη φωτιά στη περιοχή.

Σε δηλώσεις του στον ρ/σ ΣΚΑΪ 100,3 έκανε λόγο για αναζωπύρωση της φωτιάς που είχε ξεσπάσει την προηγούμενη Δευτέρα με μια μικρή εστία που ξέφυγε πολύ γρήγορα. «Άργησαν να έρθουν τα πυροσβεστικά μέσα, εξαπλώθηκε παρά πολύ γρήγορα η φωτιά, πρόκειται για κατάφυτη και καταπράσινη περιοχή, έχει διανύσει η πυρκαγιά πάνω από 30 χιλιόμετρα, το δυτικό μέτωπο είναι σε εξέλιξη προς Πάτρα και το ανατολικό προς Λόγγο Ανατολικά του Αιγίου».

Είναι, δήλωσε ο κ. Ντίνος, τεράστιες οι ζημιές, «βλέπω ένα τεράστιο σπίτι να καίγεται απόλυτη καταστροφή πάνω από 20 σπίτια καήκαν. Πολλά σπίτια. Πέρασε μέσα από τον οικισμό η φωτιά, εκκενώθηκε γρήγορα. Το Λαμπίρι δεν φαίνεται από τον καπνό, καίγεται». Στην περιοχή ανέφερε ότι πνέουν ισχυροί άνεμοι, τη στιγμή που όταν νυχτώσει τα εναέρια θα πάψουν να επιχειρούν.

Χρυσοχοΐδης: Είμαστε όλοι σε επαγρύπνηση και θα παραμείνουμε και τα επόμενα 24ωρα

«Σήμερα εκδηλώθηκαν 56 πυρκαγιές. Τις τελευταίες ημέρες έχουμε αρκετές πυρκαγιές στην Αχαΐα και αρκετές από αυτές έλαβαν διαστάσεις και εξελίχθηκαν πλησίον κατοικιών αλλά και εντός οικισμών. Για την σημερινή πυρκαγιά που ξεκίνησε πλησίον του οικισμού Ζήρια το κέντρο επιχειρήσεων του Πυροσβεστικού Σώματος ενημερώθηκε στις 12:25. Υπήρξε άμεση και μεγάλη κινητοποίηση δυνάμεων», τόνισε ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη, Μιχάλης Χρυσοχοΐδης, σε δηλώσεις του από το Κέντρο Επιχειρήσεων του Πυροσβεστικού Σώματος, ενώ προσέθεσε: «Αυτή τη στιγμή επιχειρούν 145 πυροσβέστες με 5 ομάδες πεζοπόρων τμημάτων, 50 οχήματα και από αέρος επιχειρούν 8 αεροσκάφη, 7 ελικόπτερα και 1 ακόμη ελικόπτερο ως συντονιστικό. Συνολικά στην περιοχή της Αιγιαλείας λόγω της επέκτασης της πυρκαγιάς επιχειρούν 290 πυροσβέστες με 5 ομάδες πεζοπόρων τμημάτων και 75 οχήματα».