Χωρίς ηλεκτρικό ρεύμα είναι μεγάλο μέρος της Ρόδου εξαιτίας της φωτιάς που βρίσκεται σε εξέλιξη στην περιοχή Καλαμώνας.

Οι αρχές προχώρησαν στην προληπτική εκκένωση της Κοιλάδας των Πεταλούδων από επισκέπτες και προσωπικό. Επίσης, για προληπτικούς λόγους εκκενώθηκε και το στρατόπεδο Καλαμώνα.

Από αέρος επιχειρούν, εκτός από τα τρία ελικόπτερα και δυο αεροπλάνα καναντέρ καθώς και το ρωσικό Beriev-200.

Επίσης, ενισχύονται οι δυνάμεις πυρόσβεσης με πεζοπόρο τμήμα από τη Σάμο.

φωτο Γιάννης Ντελλάκης

φωτο Γιάννης Ντελλάκης

Εντολή για την προληπτική εκκένωση των οικισμών Μπερμπάτι και Παραδείσι, δόθηκε από την Πυροσβεστική, λόγω πυρκαγιάς που καίει δασική έκταση στην περιοχή Παραδείσι, του Δήμου Αγρινίου.

Στο σημείο επιχειρούν ισχυρές επίγειες δυνάμεις της Πυροσβεστικής, που αποτελούνται από 50 πυροσβέστες με 16 οχήματα και ένα πεζοπόρο τμήμα, ενώ από αέρος πραγματοποιούν ρίψεις νερού, τέσσερα πυροσβεστικά αεροπλάνα και τρία ελικόπτερα.

Ισχυρές πυροσβεστικές δυνάμεις, επίγειες αλλά και εναέριες, επιχειρούν στην κατάσβεση πυρκαγιάς που μαίνεται στην περιοχή της Κοτρωνιάς του Δήμου Σουφλίου.

Ειδικότερα, η φωτιά εκδηλώθηκε περίπου στις 13.00, σε δασική έκταση με δρυς και πεύκα, βορειοδυτικά της Κοτρωνιάς και στην επιχείρηση κατάσβεσης συμμετέχουν 51 πυροσβέστες με οκτώ οχήματα, δύο πεζοπόρα τμήματα, με τη συνδρομή από αέρος δύο πυροσβεστικών ελικοπτέρων και τεσσάρων πυροσβεστικών αεροσκαφών.

πηγή φωτογραφιών rodiaki.gr, nafpaktianews.gr, evrosnews.gr