Έκτακτη σύσκεψη είχαν το πρωί στο Κινητό Συντονιστικό Κέντρο Επιχειρήσεων «Όλυμπος», στη Βαρυμπόμπη  ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης και ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας Νίκος Χαρδαλιάς.

Όπως είπε ο πρωθυπουργός, οι άνδρες και οι γυναίκες της Πυροσβεστικής έκαναν σημαντική δουλειά σε μία μεγάλη πυρκαγιά σε συνθήκες ακραίου καύσωνα.

«Ζήσαμε μία εξαιρετικά δύσκολη νύχτα. Κρατώ ως θετικό ότι ως θετικό δεν είχαμε καμία απώλεια ανθρώπινης ζωής. Δούλεψε υποδειγματικά το σύστημα των εκκενώσεων. Οι κρίσιμες υποδομές άντεξαν. Τα σπίτια θα ξαναχτιστούν» σημείωσε.

Ο πρωθυπουργός τόνισε πως οι κρίσιμες υποδομές άντεξαν και αμέσως μόλις η πυρκαγιά τεθεί υπό έλεγχο θα ξεκινήσει η καταγραφή των ζημιών. Συνέχισε επίσης σημειώνοντας πως η προσπάθεια θα συνεχιστεί καθώς θα έχουμε ακόμα μπροστά μας ημέρες καύσωνα κλείνοντας με την ευχή «η ζημιά να είναι όσο το δυνατόν μικρότερη».

«Τα δύσκολα είναι μπροστά μας, ο καύσωνας συνεχίζεται οι άνεμοι θα δυναμώσουν χρειάζεται προσοχή», δήλωσε ο Κυριάκος Μητσοτάκης.

Νωρίτερα ο Νίκος Χαρδαλιάς τόνισε πως η νύχτα που πέρασε ήταν εξαιρετικά δύσκολη, ωστόσο σημείωσε πως η δουλειά που έγινε από τα πεζοπόρα τμήματα έφερε καρπούς. Όπως είπε από τα τέσσερα ενεργά μέτωπα έχει μείνει μόνο ένα τονίζοντας πως αυτή την στιγμή έχει να γίνει πολλή δουλειά στις ρεματιές και τις χαράδρες που βρίσκονται στην περιοχή. Παράλληλα ο Νίκος Χαρδαλιάς σημείωσε πως στην αντιμετώπιση της πυρκαγιάς βοήθησε και το γεγονός πως κατά την διάρκεια της νύχτας υπήρχε άπνοια ενώ και ανέβηκαν και τα επίπεδα της υγρασίας.

Δείτε όσα είπαν