Το απόγευμα της Κυριακή, η πύρινη λαίλαπα που κατακαίει ανεξέλεγκτη το νησί της Εύβοιας έφτασε στο χωριό, Πευκί, το οποίο εκκενώθηκε νωρίτερα, με τους κατοίκους να βρίσκονται στο λιμάνι της περιοχής για να μετακινηθούν.

Η καταστροφική πυρκαγιά που καίει εδώ και έξι ημέρες την Εύβοια δεν έχει αφήσει τίποτα όρθιο στο πέρασμά της.

Ένα από τα μεγαλύτερα νησιά της χώρας, δίπλα στην Αθήνα, βλέπει το βόρειο τμήμα του να έχει «σβήσει» από τον χάρτη καθώς εκατοντάδες χιλιάδες στρέμματα έχουν γίνει στάχτη, σπίτια, περιουσίες και δάση καταστράφηκαν με περισσότερους από 3.000 πολίτες να είναι άστεγοι.

Το πύρινο μέτωπο από το πρωί κατευθυνόταν προς το Πευκί, με τους κατοίκους του χωριού να αναγκάζονται να εγκαταλείψουν τα σπίτια τους, μετά από την εντολή εκκένωσης που εστάλθηκε μέσω του 112.

Από το πρωί οι πολίτες συγκεντρώθηκαν στην παραλία του χωριού και παρακολουθούσαν με αγωνία τις εξελίξεις και τις προσπάθειες που γίνονται τόσο από τα επίγεια όσο και από τα εναέρια μέσα.

Οι στιγμές είναι δραματικές, με τα πλωτά μέσα να είναι σε ετοιμότητα να πάρουν και τους τελευταίους κατοίκους.

Μάλιστα, στα ανοικτά της θάλασσας στο Πευκί βρίσκεται η τορπιλάκατος «Νικηφόρος» του Πολεμικού Ναυτικού, έτσι ώστε να προσφέρει κάθε δυνατή βοήθεια και συνδρομή σε πιθανή εκκένωση της περιοχής από τη θάλασσα.