Ταυτόχρονα με την επανάληψη της έκκλησής της «να διατεθούν επιτέλους όλα τα μέσα για να σταματήσει η καταστροφή», η πρόεδρος του Κινήματος Αλλαγής, σε νέα, σημερινή δήλωσή της, ζητάει από την κυβέρνηση «ολοκληρωμένο πρόγραμμα ανασυγκρότησης, ώστε η ελπίδα να ξαναγυρίσει στα καμένα», επίσης «αναμόρφωση εκ βάθρων του συστήματος Πολιτικής Προστασίας με έμφαση στον τομέα της πρόληψης και της αποκέντρωσης», όπως και άμεση στήριξη των ανθρώπων που έχασαν τα σπίτια τους.

Αναλυτικά, η κ. Γεννηματά αναφέρει ότι «πυροσβέστες, εθελοντές, κάτοικοι δίνουν για μια ακόμη μέρα τη μάχη για να δοθεί τέλος στον εφιάλτη της φωτιάς στην Εύβοια και άλλες περιοχές. Επαναλαμβάνουμε την έκκληση να διατεθούν επιτέλους όλα τα μέσα για να σταματήσει η καταστροφή» και προσθέτει:

«Θα χρειασθεί άμεσα ένα ολοκληρωμένο πρόγραμμα ανασυγκρότησης, ώστε η ελπίδα να ξαναγυρίσει στα καμένα. Και η αναμόρφωση εκ βάθρων του συστήματος Πολιτικής Προστασίας με έμφαση στον τομέα της πρόληψης και της αποκέντρωσης, καθώς το κυβερνητικό σχέδιο δοκιμάστηκε και απέτυχε.

Πρώτα από όλα η κυβέρνηση να προχωρήσει στην άμεση στήριξη των ανθρώπων που έχασαν τα σπίτια τους σε όλες τις πληγείσες περιοχές.

Η απογοήτευση τούς πνίγει.

Η ταλαιπωρία τους δεν μπορεί να συνεχιστεί.

Να ενισχυθούν οικονομικά και να στεγαστούν σε αξιοπρεπή καταλύματα (σε ξενοδοχεία ή ενοικιαζόμενα δωμάτια) μέχρι να μπορέσουν με τη συνδρομή της πολιτείας να επιστρέψουν στα σπίτια τους.

Επιτέλους, αποτελεσματικές δράσεις από την κυβέρνηση», καταλήγει η πρόεδρος του Κινήματος Αλλαγής.