Με επιστολή τους προς τον Πρόεδρο Δημοτικού Συμβουλίου Πεντέλης Λουκά Μακρή,  οι δημοτικές παρατάξεις Δημοτική Συμμάχια με επικεφαλής τον Δημοσθένη Παπακωνσταντίνου, Νέοι Άνθρωποι-Νέα Αρχή με επικεφαλής τον Αντώνη Φειδοπιάστη, Μπροστά Μαζί με επικεφαλής τον Λευτέρη Κοντουλάκο και Λαϊκή Συσπείρωση με επικεφαλής τον Συσπείρωση με επικεφαλής τον Σπύρο Κωνσταντά διαμαρτύρονται έντονα για την πρόσκληση διεξαγωγής συνεδρίασης (δια περιφοράς) κατά την εβδομάδα του 15αύγουστου.

Αναλυτικά η επιστολή:

Πεντέλη 10/8/2021

Προς: Πρόεδρο Δημοτικού Συμβουλίου

Κε Μάκρη,

Την Παρασκευή 6 Αυγούστου όλη η πόλη μας παρακολουθούσε έντρομη τις καταστροφικές πυρκαγιές που έπληξαν τόσο την Αττική όσο και όλη την Ελλάδα. Και ενώ η αγωνία του κόσμου ήταν για το αύριο της πόλης και της πατρίδας μας η δική σας αγωνία ήταν η διεξαγωγή του συμβουλίου  σε ημερομηνία (εβδομάδα 15Αυγουστου) πρωτοφανή για σύγκλιση Δημοτικού Συμβουλίου και βεβαίως με τον καθιερωμένο τρόπο δια περιφοράς (ώστε να αποκλείεται η κάθε προσπάθεια διαλόγου και κατάθεσης προτάσεων από πλευράς αντιπολίτευσης).

Για πολλοστή φορά σας καλούμε να υλοποιήσετε την αποστολή σας και να γίνεται Πρόεδρος όλου του Δημοτικού Συμβουλίου για το καλό της πόλης μας.

Όσο και να προσπαθείτε τα προβλήματα του τόπου πρέπει και θα συζητούνται δια ζώσης στο Δημοτικό Συμβούλιο. Σταματήστε επιτέλους τις μεθοδεύσεις που μόνο τραύματα προκαλούν στο θεσμό που όλοι υπηρετούμε και συγκαλέστε άμεσα το Δημοτικό Συμβούλιο δια ζώσης ή με τηλεδιάσκεψη όπως άλλωστε και η πρόσφατη εγκύκλιος υποδεικνύει.