Στο πλαίσιο των πρωτοβουλιών που έχει αναλάβει ο Περιφερειάρχης Αττικής Γ. Πατούλης για τη στήριξη των πυρόπληκτων συμπολιτών μας, πριν από λίγες μέρες διανεμήθηκαν 12.000 κιλά ζωοτροφές για παραγωγικά ζώα (πρόβατα και αίγες) και 1.000 κιλά ζωοτροφή για βοοειδή σε 18 κτηνοτρόφους που επλήγησαν από τις φωτιές, στους Δήμους Αχαρνών, Διονύσου και Ωρωπού.

Πρόκειται για μια δωρεά της εταιρείας «ΑΡΤΕΜΙΣ ΑΕ» του ομίλου «ΔΩΔΩΝΗ» που εξασφαλίστηκε μέσω παρέμβασης της αρμόδιας Υφυπουργού Αγροτικής Ανάπτυξης & Τροφίμων κ. Φωτεινής Αραμπατζή.

Η διανομή των ζωοτροφών πραγματοποιήθηκε στις εγκαταστάσεις του Κέντρου Διαχείρισης της Περιφέρειας Αττικής στο Καπανδρίτι από την Δ/νση Αγροτικής Οικονομίας & Κτηνιατρικής της Π.Ε.Α.Α. υπό τον συντονισμό του Αντιπεριφερειάρχη Ανατολικής Αττικής κ. Θανάση Αυγερινού και την εποπτεία του Εντεταλμένου Περιφερειακού Συμβούλου κ. Θανάση Κατσιγιάννη.

Σε δηλώσεις του ο Περιφερειάρχης Αττικής Γ. Πατούλης επισήμανε σχετικά:

« Σ’ αυτές τις δύσκολες ώρες που περνά η Αττική μας εξαιτίας των καταστροφικών πυρκαγιών, μόνη μας προτεραιότητα είναι η στήριξη των συμπολιτών μας και των επαγγελματιών που επλήγησαν σε μεγάλο βαθμό. Σ΄αυτό το πλαίσιο εντάσσεται και η συγκεκριμένη πρωτοβουλία με στόχο τη στήριξη του πρωτογενούς τομέα της Αττικής μας και των κτηνοτρόφων μας που δοκιμάζονται. Θέλω να ευχαριστήσω ιδιαίτερα την Υφυπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης & Τροφίμων κ. Φωτεινή Αραμπατζή για την ουσιαστική συμβολή της σ΄αυτή την προσπάθεια και τη συνεργασία καθώς και την εταιρεία «ΑΡΤΕΜΙΣ ΑΕ» του ομίλου «ΔΩΔΩΝΗ» για την προσφορά των ζωοτροφών.

Αποδεικνύεται για άλλη μία φορά πως μόνος τρόπος για να βγαίνουμε πιο δυνατοί από τις δοκιμασίες είναι η αλληλεγγύη. Κανένας πολίτης δεν θα είναι μόνος του. Θα είμαστε στο πλευρό τους».