Για την εξέλιξη των πυρκαγιών ενημέρωσε ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη Μιχάλης Χρυσοχοΐδης από το Ενιαίο Συντονιστικό Κέντρο Επιχειρήσεων της Πυροσβεστικής στο Χαλάνδρι.

Όπως είπε,σήμερα εκδηλώθηκαν 41 δασικές πυρκαγιές ενώ οι πυροσβεστικές δυνάμεις συνολικά διαχειρίζονται 76 πύρινα μέτωπα.

Αναφερόμενος στα Βίλια, ανέφερε ότι η πυρκαγιά οριοθετήθηκε αλλά  παραμένουν επι τόπου ισχυρές δυνάμεις της πυροσβεστικής για να διασφαλίσουν την περίμετρο. Παράλληλα γίνεται επιτήρηση με μη επανδρωμένα αεροσκάφη.

Επίσης, αναφορά έκανε στην πυρκαγιια που ξέσπασε νωρίς στο Δασκαλιό της Κερατέας η οποία αντιμετωπίστηκε γρήγορα, κάνοντας γνωστό ότι ξεκίνησε από ρίψη φωτοβολίδων ενώ για το περιστατικό  γίνονται έρευνες από τις αρχές.

Με αφορμή αυτό ο κ. Χρυσοχοΐδης σημείωσε ότι από τη Δικαιοσύνη γίνεται συστηματική δουλειά όσον αφορά την έρευνα για όλες τις πυρκαγιές που εκδηλώθηκαν φέτος στην χώρα μας.

Παράλληλα δήλωσε ότι πρέπει να παραμείνουμε σε ιδιαίτερη επαγρύπνηση και συναγερμό λόγω του υψηλού κινδύνου πυρκαγιάς για το επόμενο τριήμερο.