Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Γιάννης Οικονόμου σε συνέντευξη του στην τηλεόραση του ΣΚΑΙ μίλησε μεταξύ άλλων για τις πυρκαγιές, το τηλεφώνημα του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη με τον Τούρκο πρόεδρο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν για το Αφγανιστάν και τα μέτρα για τον κορωνοϊό.

«Καμία γραφειοκρατία, απλές και γρήγορες κινήσεις ώστε ο κόσμος να αρχίσει να ανασυγκροτείται», είπε χαρακτηριστικά ο κ. Οικονόμου στην πρωινή εκπομπή του ΣΚΑΙ «Καλημέρα», αναφορικά με τις πυρκαγιές και τις αποζημιώσεις που έχουν ξεκινήσει να καταβάλλονται.

«Την Πέμπτη μπήκαν στην πλατφόρμα, την Παρασκευή είχαν λεφτά στους λογαριασμούς τους. Πληρωμές θα γίνονται κάθε Τρίτη και Παρασκευή», προσέθεσε, τονίζοντας πως «η κυβέρνησή μας αυτά τα δύο χρόνια έχει φτιάξει ένα δίχτυ ασφαλείας για όταν προκύπτουν προβλήματα. Το κράτος δεν αφήνει κανέναν μόνο του».

«Δεν θα ζήσουμε ξανά τις χαοτικές στιγμές του 2015»
Αναφορικά με το τηλεφώνημα μεταξύ του Έλληνα πρωθυπουργού με τον Τούρκο πρόεδρο, σχολίασε πως «ήταν πρωτοβουλία του Έλληνα πρωθυπουργού, αν και από ό,τι καταλαβαίνω, υπήρχε και στις σκέψεις της απέναντι πλευράς διότι έγινε αντιληπτό πως η κρίση στο Αφγανιστάν θα έχει επιπτώσεις προς την περιοχή εδώ».

«Υπάρχει μια συναντίληψη της όλης κατάστασης αλλά από την άλλη πλευρά υπάρχει και μια καθαρή εικόνα, καθαρές εξηγήσεις από πολιτικής πλευράς ότι βεβαίως να στηρίξουμε τις χώρες κοντά στο Αφγανιστάν αλλά είναι σαφές πως όπως η Τουρκία δεν επιθυμεί να έχει ροές στο έδαφός της, είναι απόλυτα ξεκάθαρο πως και η Ελλάδα πλέον έχει αλλάξει σε σχέση με ό,τι ίσχυε πριν από 4 και 5 χρόνια. Έχει θωρακίσει τα σύνορά της, δεν θα ζήσουμε ξανά τις χαοτικές στιγμές του 2015, απολύτως καθαρή αυτή η εικόνα στην Ευρώπη και την Τουρκία», συμπλήρωσε ο κ. Οικονόμου.

Όσο για τα μέτρα που αναμένεται να ανακοινωθούν, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος είπε ότι «την επόμενη εβδομάδα τα μέτρα ανακοινώνονται, νομίζω την Τρίτη. Θα διαμορφωθεί το πλαίσιο μέσα στο οποίο θα λειτουργήσει η χώρα το επόμενο διάστημα. Δεν έχουμε τελειώσει με την πανδημία, επιμένει. Δύο δρόμοι υπάρχουν: Ή θα εμβολιαστούν ή θα νοσήσουν».