Σε δηλώσεις του ο εκπρόσωπος τύπου της Νέας Δημοκρατίας Τάσος Γαϊτάνης τόνισε πως η πολιτική της κυβέρνησης αποσκοπεί στην καλύτερη φύλαξη των συνόρων και στην καλύτερη διαχείριση, σύμφωνα πάντα με το διεθνές δίκαιο, των αιτήσεων ασύλου όσων έρχονται στην χώρα μας.

Μιλώντας στο ραδιοφωνικό σταθμό “Παραπολιτικά 90,1” ο κ. Γαϊτάνης σημείωσε ότι η χώρα έχει σηκώσει μεγάλο βάρος του μεταναστευτικού και του προσφυγικού ζητήματος στην Ευρώπη από το 2015 έως το 2020, ενώ πρόσθεσε ότι η Ελλάδα έχει  καταφέρει τον τελευταίο 1,5 χρόνο να βάλει σε τάξη αυτό το πρόβλημα, “με αποτέλεσμα σήμερα να μην μιλάμε πλέον για μεταναστευτική κρίση στην Ελλάδα”.

Ο εκπρόσωπος τύπου της ΝΔ αναφέρθηκε επίσης στην κατάσταση που επικρατεί τις τελευταίες μέρες στο Αφγανιστάν, και τόνισε ότι η Ελληνική κυβέρνηση δεν θα επιτρέψει να έχουμε πάλι μια νέα μεταναστευτική κρίση όπως συνέβη στο παρελθόν, ενώ θα κάνει ότι είναι δυνατόν ώστε γειτονικές χώρες, εν προκειμένου η Τουρκία, να μην επιχειρήσουν την εργαλειοποίηση του.

Αναφερόμενος στην τηλεφωνική επικοινωνία του Έλληνα πρωθυπουργού με τον Τούρκο πρόεδρο, ο κ. Γαϊτάνης απάντησε ότι δεν υπάρχει κοινή απόφαση αλλά κοινή αντίληψη επί των επιπτώσεων που μπορεί να υπάρξουν από την κατάσταση που επικρατεί στο Αφγανιστάν. Ενώ παράλληλα συμπλήρωσε ότι η θέση της Ελληνικής κυβέρνησης είναι ξεκάθαρη.

“Θωρακίζουμε τα σύνορά μας και το μήνυμα αυτό εκπέμπεται σε όλους τους τόνους, σε όλες τις κατευθύνσεις” σημείωσε χαρακτηριστικά.