Τη μορφή κυβέρνησης στο Αφγανιστάν και τον ρόλο της γυναίκας στη χώρα υπό το καθεστώς τον Ταλιμπάν περιγράφει ο εκπρόσωπός τους, Δρ Σουάιλ Σαχίν.

Μιλώντας στο Mega και στον Γιάννη Μούτσο, ο εκπρόσωπος των Ταλιμπάν τόνισε ότι σκοπός του νέου καθεστώτος είναι να φτιάξουν ένα έθνος ελευθερίας, ανεξαρτησίας και ειρήνης για τον λαό του Αφγανιστάν. Επισήμανε, δε, ότι θα δοθεί αμνηστία σε όσους συνεργάστηκαν με τις ξένες δυνάμεις και την προηγούμενη κυβέρνηση κι ότι το κύμα μεταναστών γίνεται για οικονομικούς λόγους κι όχι για την ανασφάλεια που νιώθουν με τους Ταλιμπάν.

Αναλυτικά όσα είπε ο εκπρόσωπος των Ταλιμπάν
Ποια θα είναι η μορφή του Αφγανιστάν με τους Ταλιμπάν στην κυβέρνηση;

Έχουμε την πρόθεση να δημιουργήσουμε ένα έθνος ελευθερίας, ανεξαρτησίας και ειρήνης για τον λαό του Αφγανιστάν. Οι άνθρωποί μας θα ενώσουν τις δυνάμεις τους για να επικεντρωθούν στην ανοικοδόμηση της χώρας μας. Είναι πράγματι μια εκπληκτική φάση στην οποία οι άνθρωποί μας περιμένουν τα τελευταία 20 χρόνια, σε μία περίοδο κατά την οποία θυσίασαν τη ζωή τους και τα υπάρχοντά τους προκειμένου να επιτύχουν την ανεξαρτησία τους, ωστόσο τα ξένα στρατεύματα έχουν αποχωρήσει μερικώς… Ελπίζουμε να αποσυρθούν τηρώντας την προβλεπόμενη προθεσμία, έτσι ώστε ο λαός του Αφγανιστάν να αποκτήσει την πλήρη ανεξαρτησία του και να ξεκινήσει τη νέα του ζωή, σε αυτή τη νέα φάση.