«Για κάθε Έλληνα είναι δύσκολο να βλέπει την τεράστια καταστροφή» τόνισε ο Έλληνας συντονιστής του Beriev του ρωσικού θηριώδους αεροσκάφους που επιχειρούσε στην κατάσβεση των πυρκαγιών σε Αττική και Εύβοια.

Ο Παναγιώτης Καπετάνης, ο οποίος επιχειρούσε μέχρι και 16 ώρες την ημέρα, μίλησε στον ΣΚΑΪ για την ημέρα που κάηκε το σπίτι του στη Βαρυμπόμπη.

«Ήταν 6 Αυγούστου με την μεγάλη αναζωπύρωση. Έβλεπα ότι θα οδηγούμαστε στην καταστροφή του σπιτιού μου, όταν επέστρεψα από τη δουλειά, έκανα ό,τι ήταν δυνατό, αλλά δεν κατάφερα να το σώσω. Δεν εξαρτάται από εμάς. Για κάθε πιλότο για κάθε Έλληνα πολύ δύσκολο να βλέπει αυτή την καταστροφή. Πετούσαμε από το πρωί μέχρι το βράδυ», αναφέρει ο Παναγιώτης Καπετάνης που συντόνιζε από το έδαφος όλες τις διαδικασίες και έδειχνε το στόχο στο Beriev.

«Oι φωτιές μοιάζουν με πόλεμο, έναν πόλεμο κατά της Ελλάδας», αναφέρει στην κάμερα του ΣΚΑΙ ο Ρώσος πιλότος του Beriev. Μάλιστα πλάνα μέσα από το ρωσικό αεροσκάφος Beriev B-200 μετέδωσε ο ΣΚΑΪ, λίγο πριν το αεροσκάφος επιστρέψει στη Ρωσία μετά τις επιχειρήσεις κατάσβεσης των πυρκαγιών.

Δείτε το ρεπορτάζ