Δύο εβδομάδες πριν ανοίξουν τα σχολεία και, όπως όλα δείχνουν, τα υγειονομικά πρωτόκολλα θα είναι διαφορετικά φέτος.

Όπως διαβεβαίωσε μιλώντας στο βραδινό δελτίο ειδήσεων της ΕΡΤ ο υπουργός Επικρατείας, Άκης Σκέρτσος, «τα σχολεία θα ανοίξουν κανονικά φέτος», σημειώνοντας ότι «τα μέτρα δεν θα είναι τόσο αυστηρά όπως την περσινή χρονιά».

Για το ποσοστό των εκπαιδευτικών που έχουν εμβολιαστεί, ο κ. Σκέρτσος ανέφερε ότι περίπου το 80% εξ αυτών έχει λάβει τουλάχιστον την πρώτη δόση του εμβολίου, προσθέτοντας ότι αν αφαιρέσουμε όσους εκπαιδευτικούς έχουν ανοσία (περίπου 8%-10% όπως εκτίμησε), παραμένει ένα 10%-12% που παραμένει ανεμβολίαστο.

Από την άλλη πλευρά, όπως μετέδωσε το Open, τη φετινή σχολική χρονιά δεν θα κλείνει μία ολόκληρη τάξη αν εντοπιστεί μόνο ένα κρούσμα και έτσι μένει να αποφασιστεί σε ποιες περιπτώσεις θα συμβαίνει αυτό.

Γρίφος, εξάλλου, παραμένει η χρήση της μάσκας από τους μαθητές στα διαλείμματα. Κάποια μέλη της επιτροπής υποστηρίζουν ότι θα πρέπει να χρησιμοποιείται και στους ανοιχτούς χώρους, διότι θα υπάρχει συγχρωτισμός, την ώρα που άλλα μέλη τάσσονται κατά αυτού του μέτρου, καθώς οι μαθητές -ειδικά μικρότερης ηλικίας- θα τρέχουν και θα παίζουν.

Δείτε το ρεπορτάζ του OPEN