Μετά την άτακτη υπαναχώρηση του Ευάγγελου Αποστολάκη, ο οποίος υπέκυψε στο πολιτικό «bullying» του ΣΥΡΙΖΑ, το Μέγαρο Μαξίμου αναγκάζεται να αναζητήσει λύσεις.

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης γνωρίζει ότι όσο πιο γρήγορα προχωρήσει στην κάλυψη του κενού τόσο πιο γρήγορα θα κλείσει το «τραύμα», ενώ ο πρωθυπουργός φέρεται αποφασισμένος να προχωρήσει μπροστά υλοποιώντας τον σχεδιασμό του για ένα ξεχωριστό υπουργείο Πολιτικής Προστασίας. Ο ίδιος θεωρεί ως τον πιο αποτελεσματικό τρόπο για την διαχείριση των επιπτώσεων της κλιματικής κρίσης και των φυσικών καταστροφών τη δημιουργία μιας ανεξάρτητης δομής και σύμφωνα με πληροφορίες που επικαλείται το iefimerida.gr, αναζητά το κατάλληλο πρόσωπο στον χώρο της κεντροαριστεράς επιμένοντας στην ανάγκη διακομματικής συναίνεσης στο συγκεκριμένο ζήτημα που «αφορά την προστασία των ανθρώπινων ζωών και του φυσικού περιβάλλοντος».

Περιθώρια για καθυστερήσεις και κωλυσιεργίες δεν υπάρχουν με τα δύσκολα για την κυβέρνηση να είναι μπροστά.

Ο Σεπτέμβριος ξεκινά με τους υγειονομικούς που δεν εμβολιάστηκαν να τίθενται σε αναστολή εργασίας με την κυβέρνηση να πρέπει να αντιμετωπίσει τις αντιδράσεις που θα προκύψουν και να διασφαλίσει την ομαλή λειτουργία του ΕΣΥ. Ακολουθεί το άνοιγμα των σχολείων σε λιγότερο από δύο εβδομάδες με στοίχημα να αποτελεί η διασφάλιση της δια ζώσης εκπαίδευσης χωρίς προβλήματα λόγω του κορωνοΐού. Παράλληλα, θα πρέπει το ΕΣΥ να αντέξει την αναμενόμενη πίεση από την αύξηση των κρουσμάτων και να αποφευχθεί με κάθε τρόπο ένα νέο πάγωμα της οικονομικής και κοινωνικής ζωής. Ακολουθούν τα όσα προγραμματίζει ο Κυριάκος Μητσοτάκης να ανακοινώσει στη ΔΕΘ στο μέτωπο της φορολογίας και του Ταμείου Ανάκαμψης.