Την παραμονή του Πέτρου Φιλιππίδη στις φυλακές Τριπόλεως αποφάσισε το Δικαστικό Συμβούλιο που εξέτασε το αίτημα αντικατάστασης της προσωρινής του κράτησης.

Οι δικαστές υιοθέτησαν την εισαγγελική πρόταση και έκριναν ότι ο κατηγορούμενος για έναν βιασμό και δύο απόπειρες βιασμού, δεν θα επιστρέψει με «βραχιολάκι» στο σπίτι του, αλλά θα παραμείνει προφυλακισμένος στις φυλακές Τριπόλεως.

Σύμφωνα με πληροφορίες το Συμβούλιο απέρριψε την αίτηση, υποστηρίζοντας ότι οι καταγγελίες αναφέρονται και σε περιστατικά που τελέστηκαν στο σπίτι του κατηγορούμενου και κατ’ επέκταση κρίθηκε πως μπορεί να τελέσει αντίστοιχα αδικήματα. Το αρμόδιο δικαστικό συμβούλιο έκρινε πως υπάρχουν αποχρώσες ενδείξεις ενοχής του ηθοποιού καθώς και ότι παραμένει ύποπτος τέλεσης αξιόποινων πράξεων όπως είχε κρίνει η ανακρίτρια.

Σημειώνεται, ότι οι δικαστές απέρριψαν και τον ισχυρισμό του ότι συντρέχουν λόγοι υγείας για την αποφυλάκισή του, αλλά και το επιχείρημα πως οι καταγγέλλουσες επιδιώκουν δημοσιότητα, αφού τα ονόματα καμίας εκ των τριών δεν έχουν γίνει γνωστά.