H επέκταση της υποχρέωσης εμβολιασμού δεν έχει φύγει τελείως από το τραπέζι και φαίνεται πως η κυβέρνηση θα κινηθεί αναλόγως το επόμενο διάστημα, με βάση δύο ημερομηνίες-κλειδιά.

Μια από τις ημερομηνίες που θα κρίνουν τα επόμενα βήματα στο θέμα του υποχρεωτικού εμβολιασμού είναι η 20η Σεπτεμβρίου. Ως τότε, η χώρα θα έχει επιστρέψει στους ρυθμούς της, καθώς και οι τελευταίοι αδειούχοι θα πιάνουν και πάλι δουλειά, ενώ και τα σχολεία θα λειτουργούν κανονικά.

Παράλληλα, κυβέρνηση και ειδικοί θα έχουν μια πρώτη εικόνα από τη λειτουργία των εσωτερικών χώρων στην εστίαση, όπου όμως θα εισέρχονται μόνον εμβολιασμένοι πολίτες.

Η δεύτερη ημερομηνία που έχει κυκλώσει το κυβερνητικό επιτελείο φαίνεται πως είναι η 10η Οκτωβρίου. Ως τότε, τα σχολεία θα έχουν συμπληρώσει 4 εβδομάδες λειτουργίας και έτσι το αποτύπωμα της επιβάρυνσης στην επιδημιολογική εικόνα της χώρας θα είναι πιο ξεκάθαρο.

Αξίζει εδώ να σημειώσουμε, πάντως, πως η επιτροπή ειδικών μοιάζει να μην ανησυχεί για πιθανή έξαρση κρουσμάτων από την επαναλειτουργία των σχολείων.

Ωστόσο, στο πρώτο δεκαήμερο του Οκτωβρίου θα φανούν και οι πρώτες συνέπειες του καιρού, που όσο «κρυώνει» τόσο οδηγεί περισσότερους πολίτες σε εσωτερικούς χώρους, τουλάχιστον στη διασκέδαση.