Συναγερμός έχει σημάνει στην ΕΛ.ΑΣ καθώς αυτή την ώρα εξελίσσονται στην Θεσσαλονίκη μια σειρά διαδηλώσεων με αφορμή τα εγκαίνια της ΔΕΘ και την ομιλία του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη.

Τα στελέχη της αστυνομίας εκτιμούν ότι την ημέρα των εγκαινίων της ΔΕΘ θα βρεθούν αντιμέτωπα με ένα εκρηκτικό μείγμα διαδηλωτών.

Συγκέντρωση διαμαρτυρίας πραγματοποιούν οι Φοιτητικοί Σύλλογοι της πόλης, οι οποίοι συγκεντρώθηκαν έξω από την Πολυτεχνική Σχολή, η οποία βρίσκεται ακριβώς απέναντι από την πύλη της ΔΕΘ.

Επίσης, στο κέντρο της Θεσσαλονίκης έχουν οργανώσει συγκεντρώσεις αντιεμβολιαστές, ακροδεξιοί, αντιεξουσιαστές, οργανώσεις της εξωκοινοβουλευτικής Αριστεράς, συνδικαλιστικά σωματεία. Υπάρχει μάλιστα ορατό το ενδεχόμενο σε απόσταση αναπνοής να βρεθούν όχι μόνον αναρχικοί και ακροδεξιοί, αλλά και οπαδοί του Αρη και του ΠΑΟΚ.

Προς στιγμήν ένταση σημειώθηκε πριν από λίγο μπροστά από την πλατεία του Λευκού Πύργου, κατά τη διάρκεια της συγκέντρωσης ατόμων κατά της υποχρεωτικότητας του εμβολιασμού.

Στο συλλαλλητήριο, είναι παρών και ο γενικός γραμματέας του ΚΚΕ Δημήτρης Κουτσούμπας ο οποίος ανέφερε μεταξύ άλλων: «Η κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας μοιράζει απλόχερα στο μεγάλο κεφάλαιο προνόμια και διευκολύνσεις, την ίδια στιγμή που στον εργαζόμενο λαό δίνει κάποιες μικρές παροχές, ψίχουλα- υποσχέσεις, οι οποίες εξανεμίζονται την άλλη στιγμή κάτω από την έκρηξη της μεγάλης ακρίβειας, κάτω από την αλλαγή των εργασιακών σχέσεων και την ανατροπή δικαιωμάτων και κατακτήσεων δεκαετιών».

Πηγή: kathimerini.gr, skai.gr, ΑΠΕ