Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Γιάννης Οικονόμου, κατά την προγραμματισμένη σημερινή ενημέρωση των πολιτικών συντακτών μίλησε μεταξύ άλλων για τα σχολεία και την εικόνα που υπάρχει μέχρι στιγμής .

Όπως είπε κατά τη διάρκεια της ενημέρωσης, κάθε Τετάρτη θα ανακοινώνονται από τον ΕΟΔΥ στοιχεία για τα παιδιά 4-17 ετών που νοσούν.

«Παρακολουθούμε τα δεδομένα. Είναι γεγονός πως στην εν λόγω ηλικιακή ομάδα, όχι από τώρα, αλλά από τον Μάρτιο, έχουν αυξηθεί κατακόρυφα τα κρούσματα. Δεν είναι θέμα τώρα», ξεκαθάρισε ο κ. Οικονόμου.

Και σημείωσε ότι «σαφώς και έχουμε εικόνα για την κατάσταση. Πριν από την έναρξη των σχολείων είχε ξεκινήσει η αύξηση των κρουσμάτων. Εχουμε σχεδιάσει το πλαίσιο λειτουργίας».

Ταυτόχρονα, από το υπουργείο Παιδείας μέσω της πλατφόρμας myschool «θα μπορούν να είναι προσβάσιμα και τα τμήματα εκείνα, αν υπάρχουν», που είναι σε αναστολή.

«Σκοπός να διασφαλίσουμε πως θα είναι τα σχολεία ανοιχτά και τα παιδιά στις αίθουσες. Και παρακολουθούμε τα δεδομένα και ανάλογα με αυτά εξελίσσεται η πολιτική μας», κατέληξε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος.